Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 21. januára 2013, 14:30
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Disciplína by mala platiť i pri výbere farby fasády
Používať sýte a kontrastné farby alebo sa prikloniť k pastelovým či tlmeným odtieňom. Táto otázka netrápi nielen módnych tvorcov. Na piešťanskej radnici počas januárového stretnutia komisie pre ochranu životného prostredia jej členovia otvorili tému farebnosti fasád zateplených bytových domov. Komisia odporučila, aby mestský úrad ráznejšie zasahoval, pokiaľ príde k porušeniu podmienok v návrhoch fasád zatepľovaných bytoviek.
Ligu proti rakovine po Irenke Michnovej prevzala Mária Šišková

Symbolom boja proti rakovine je žltý jarný kvet – narcis. Pre Piešťancov bola takýmto žltým slniečkom zosnulá predsedníčka Ligy proti rakovine Irena Michnová. Ešte kým Irenka žila, túžila po empatickej, ale aj energickej nasledovníčke, ktorá prevezme jej úlohu a vlastným životom, posilneným bojom s rakovinou, ukáže cestu ďalším ľuďom. Irenka sa modlila dobre. Práve nad jej hrobom dozrelo rozhodnutie v srdci jej nasledovníčky. A tak sa mladá žena, ktorej osud nadelil dvakrát v jedinom roku strašnú ranu v podobe rakoviny, stala predsedníčkou Irenkinej ligy. Od nového roka „kope“ za toto zoskupenie úžasných bojovníkov nový kapitán. Volá sa Mária Šišková.
Webovú stránku Piešťanského týždňa navštívilo o 100 tisíc viac užívateľov ako vlani!

Je udivujúce, že webovú stránku www.piestanskydennik.sk si v minulom roku otvorili v 134 krajinách celého sveta. Nebýva zvykom, aby sa uvádzalo „dolných“ desať priečok, no tieto dýchajú silnou exotikou: Ghana, Kirgizsko, Svätý Krištof a Nevis, Mjanmarsko, Portoriko, Rwanda, Takedžistan, Trinidad a Tobako, Uganda a prehľad štátov uzatvára Uzbekistan.
Tento rok  uplynie malé jubileum a to päť rokov od vzniku webovej podoby Piešťanského týždňa. Od tej dobywww.piestanskydennik.sk vám deň čo deň prináša aktuálne informácie nielen z mesta, ale celého regiónu. Stránka naberá na popularite a vďaka vám sa v minulom roku zvýšila návštevnosť o 100 tisíc!
Problémy na križovatke spôsobila pokazená súčiastka

Čitatelia Piešťanského týždňa nás upozornili na výpadky svetelnej signalizácie na najväčšej križovatke v meste – Bratislavská–Krajinská. Občasné poruchy na signalizácii sa prejavovali od 11. januára. Situácia sa zmenila v  stredu 16. januára, keď sa semafory približne od ôsmej do dvanástej hodiny nedali ani spustiť.
Do stratosféry lietajú s balónom aj s haluškami

V Považanoch padol znovu ďalší rekord. V septembri minulého roku nadšenci rádioamatéri vytvorili slovenský rekord, kedy sa stratosférický balón vzniesol do výšky viac ako 39 kilometrov.
Jožkova hocijaká babička z ulice bola lepšia ako vlastná 

Spomínate si na Babičku Boženy Němcovej? Táto láskavá, múdra a starostlivá žena, hlavná hrdinka románu českej spisovateľky sa stala symbolom starej mamy minulosti. Aj preto si ju tvorcovia výtvarnej súťaže pre deti základných, špeciálnych a umeleckých škôl vybrali ako predlohu. Chceli nájsť paralelu babičky, na ktorú sa nezabúda.
Mládežníci Trnavskej arcidiecézy plesali v Červeníku

V obci Červeník sa v sobotu večer konal už tretí ročník Mládežníckeho plesu Trnavskej arcidiecézy. Prvé dva ročníky sa konali v obci Madunice a tak tento rok to bola pre obec Červeník premiéra. Zišlo sa naň 250 hostí, pre ktorých bol pripravený bohatý program.
PFK Piešťany si zmerali sily so Spartakom Trnava
V uplynulom týždni odohralo piešťanské futbalové "A" mužstvo úvodné dva prípravné zápasy pred odvetnnou časťou tretej ligy –  západ. Hneď v úvodom z nich, vo štvrtok 17. januára, si zmerali sily s prvoligovým Spartakom Trnava, ktorý bol v Piešťanoch na sústredení. So Spartakovcami prehrali hráči PFK Piešťany 1:3. Už o dva dni sa na piešťanskej umelej tráve predstavil aj Družstevník Veľké Ludince. Tréner Michal Krajčovič spolu so svojim asistentom Szilárdom Petényim v nich vyskúšali hneď niekoľko nových tvári v drese PFK. Zápas napokon vyhrali domáci 3:2.
Najhoršia prehra Cibulkovej za dva roky
Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako pätnásta veľmi nečakane prehrala v minulotýždňovom stredajšom stretnutí druhého kola dvojhry žien na prvom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne s ruskou kvalifikantkou Valeriou Savinychovou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 132 minút tesne 6:7, 4:6. Pre 21-ročnú Savinychovú to je najväčší úspech v kariére, pretože ešte nikdy nevyhrala grandslamový zápas.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek