Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 14. januára 2013, 15:20
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Maturantka z Trnavy zahynula na zľadovatenom chodníku

Náhodný okoloidúci našiel jej telo pri osemposchodovom činžiaku, kde bývala krátko pred pol jedenástou popoludní minulý týždeň v stredu. Pravdepodobnou príčinou úmrtia bolo, že mladá žena spadla na zem a udrela si hlavu. O deň neskôr však celý prípad dostal nečakaný obrat.
Na oslavách sa zúčastnia aj potomkovia Winterovcov

Piešťany čakajú oslavy a séria podujatí, ktoré budú venované 900. výročiu prvej písomnej zmienky o meste. Hlavné oslavy tohto významného jubilea sa budú konať v dvoch termínoch – prvý na prelome mesiacov máj – jún, druhý počas Victorie Regie v septembri. 
Mesto má vo vrecku o sedemstotisíc viac vďaka dotáciám

Mesto Piešťany získalo v  uplynulom roku takmer sedemstotisíc eur z grantov Európskej únie. Vďaka týmto prostriedkom stavbári kompletne zrekonštruovali knižnicu a na ôsmich uliciach vymenia staré osvetlenie za nové, zmodernizujú rozvádzače vysokého napätia a nainštalujú inteligentný systém riadenia a správy verejného osvetlenia. O úspešných projektoch nás informovala vedúca referátu stratégie Mestského úradu v Piešťanoch Jana Hlaváčová.
Samosprávam v piešťanskom regióne zákon o separovaní bioodpadov nevonia

Od prvého januára tohto roka vstúpila do platnosti novelizácia zákona, na základe ktorého majú mestá a obce povinnosť separovať biologický odpad, vrátane toho kuchynského. Podľa zistení Piešťanského týždňa väčšine samospráv v regióne naplnenie litery zákona spôsobuje takmer neriešiteľný problém a ich predstavitelia tvrdia, že celá legislatíva je – mierne povedané – pritiahnutá za vlasy. Piešťanský týždeň v rozsiahlej téme o bioodpade prináša aj vyjadrenia starostov.
Na rozprávku o troch grošoch sa má premeniť neobývaný dom

Vyznieva to mierne neskutočne: V miestnej časti Piešťan, Kocuriaciach, stojí neobývaný väčší rodinný dom. Nevystavuje sa nijako na obdiv, jeho zovňajšok aj vnútrajšok by zúfalo potreboval rekonštrukciu. Ťažko si objekt predstaviť ako útočisko pre mentálne postihnutých ľudí, vozíčkarov, týrané alebo opustené matky s deťmi… Napriek tomu sa má s ním takáto rozprávková premena udiať.
Sneh ustane no čakajú nás mrazivé dni

Aktuálne počasie mnohým nepridalo na nálade a komplikovalo život nielen vodičom, ale chodcom. Zamrznuté autá, ranné šmykľavky a časté sneženie, to je realita posledných dní. Meteorológovia tento týždeň varujú, že sa máme pripraviť na nádielku bieleho poprašku a silné mrazy. Pracovníci Služieb mesta Piešťany mali v pondelok plné ruky práce s pribúdajúcim snehom. 
PFK Piešťany skúša aj hráča zo Sparty Praha
Pešťanskí futbalisti začali rovnako ako aj ostatné slovenské futbalové kluby zimnú prípravu. Trénovať začali v utorok 8. januára a počas pred začiatkom ligy majú naplánovaných osem prípravných stretnútí, ktoré prevažne odohrajú na domácej pôde – na umelej tráve za štadiónom PFK Piešťany. Najbližšie sa tam stretnú Piešťanci s corgoňligovým Spartakom Trnava vo štvrtok 17. januára o 17.30 hod.
Tesná výhra "havranov" v Martine, v Nitre prehrali 2:5

Piešťanskí "havrani" odohrali počas uplynulého týždňa ďalšie tri stretnutia slovenskej hokejovej extraligy. V utorok cestovali do Nitry, ktorá je tabuľkovo iba o jednu priečku vyššie. Zápas sa vyvíjal v prospech domácich, ktorí po dvoch tretinách viedli 4:0. Napkon sa zápas skončil výsledkom 5:2 a Piešťanci odchádzali z Nitry naprázdno. Piatkový duel v Martine zvládli zverenci Milana Klementa Lepšie. Gólov veľa nepadlo, no i napriek tomu si hráči ŠHK 37 odniesli po výhre 2:1 domov tri body. Nedeľné 38. kolo extraligy si zahralo mužstvo ŠHK 37 Piešťany v domácej Easton Arene proti Skalici, nad ktorou vyhralo 2:0.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava