Piešťanský útulok praská po sviatkoch vo švíkoch

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2013, 08:09
  • Autor:ip

Najhlučnejšiu noc v roku – Silvester – prežili obyvatelia piešťanského útulku bez ujmy. Niektoré psíky burácajúce delobuchy plašili, no museli to vydržať. Úvod nového roku v útulku však nemajú veľmi veselý, pretože sa s prijatými prírastkami akoby roztrhlo vrece.

„Kapacita útulku je vyťažená na maximum. Od Silvestra do 7. januára sme mali až 18 nových prípadov. Pribudli nám psy, ktoré nevyzerajú na túlavé. Pravdepodobne len ušli pred petardami. Zatiaľ sa nám ozval iba jeden majiteľ, ostatným asi ich miláčikovia vôbec nechýbajú,“ povedala predsedníčka organizácie Útulok Piešťany Ľubomíra Baleková.
Do kotercov neprišli iba krížence, ale po Novom roku sa tam dostali i labrador, zlatý retriever, yorkshire, nemecký ovčiak, bígl či belgický ovčiak. Posledným – najväčším „darčekom“ bolo nájdenie šiestich šteniatok vlčiaka v škatuli pri zimnom štadióne.
„Momentálne nie sme schopní prijať ďalšie psy. Kapacitu máme veľmi prekročenú a dúfam, že majitelia sa spamätajú a psíky si prevezmú. Žiaden z odchytených psíkov nebol označený ani čipom či registračnou známkou s obojkom. Zostáva nám len veriť, že ďalší nárast psíkov po prázdninách nebude a živé vianočné darčeky zostanú naozaj platnými členmi rodiny,“ dodala Ľ. Baleková.

V decembri minulého roku malo v útulku svoj prechodný domov až 123 psíkov, z toho novú rodinu našlo 37 zvierat. V závere mesiaca sa stavznížil na 95 kusov. Počas roku 2012 mali v útulku niekoľko hrôzostrašných prípadov. V januári našli potulovať sa po smetisku v Ducovom niekoľko šteniatok. Vyhladované našli, našťastie, náhradný domov v útulku.

Dobrovoľníci v marci našli dlhodobo týranú fenku nemeckého ovčiaka. V novembri sa do útulku dostalo šteniatko, ktoré malo kožu na krku prepichnutú veľkou skobou.
Pokiaľ by ste si chceli adoptovať zvieratko z útulku, v aktuálnom Piešťanskom týždni nájdete fotografie a popis havkáčov čakajúcich na nového majiteľa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav