V Piešťanoch rokovali prednostovia z celého Slovenska

  • Spravodajstvo
  • 1. januára 2013, 16:27
  • Autor:Viera Dusíková

PIEŠŤANY – V rokovacej sieni primátora mesta Piešťany sa po prvýkrát v histórii stretli zástupcovia Asociácie prednostov úradov miestnej samosprávy Slovenskej republiky (APUMS SR), aby rokovali o problémoch samosprávy ale aj o vnútorných záležitostiach organizácie, ktorej členom je aj prednostka MsÚ v Piešťanoch, Denisa Bartošová. O rozhovor sme požiadali výkonného predsedu Miroslav Vereš z Martina.


– Prečo sa asociácia prednostov úradov miestnej samosprávy SR  zišla v Piešťanoch?

Rada APUMS SR sa schádza na svojich rokovaniach v rôznych mestách na Slovensku so snahou spoznávať aj iné mestské úrady, ľudí, kultúru a vôbec život mesta. Tentokrát padla voľba na Piešťany, lebo v tomto krásnom kúpeľnom meste vykonáva prednostku MsÚ Denisa Bartošová, ktorá je súčasne viceprezidentkou APUMS SR. Druhým z dôvodov bolo pozvanie pána Viktora Nižňanského na naše rokovanie, keďže žije a pôsobí v Piešťanoch.

– Čo bolo hlavnou témou rokovaní?

Tém bolo niekoľko, ale rámcovo by sa dali rozdeliť na dva okruhy. Tým prvým okruhom boli aktuálne problémy samosprávy na Slovensku a ich riešenie. V tejto časti sme okrem iného diskutovali aj o možnostiach užšej vzájomnej spolupráce s asociáciami a združeniami pôsobiacimi v samospráve. Druhý okruh bol už zameraný vyslovene na vnútorné záležitosti asociácie prednostov. Ťažisko tvorili body týkajúce sa vyhodnotenia našich uskutočnených aktivít v roku 2012, príprava jarného snemu a odbornej konferencie, manažérskeho vzdelávania a nechýbali ani témy týkajúce sa čerpania rozpočtu, jeho zmeny a riešenia ďalšieho fungovania kancelárie APUMS SR.
O výsledkoch rokovaní sa dozviete v Piešťanskom týždni, ktorý vyjde 8. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín