Junior Filip Hudec debutoval v extralige počas svojej stužkovej

  • Hokej / Šport
  • 5. decembra 2012, 15:02
  • Autor:Martin Sarvaš

Filip Hudec (19) sa venuje hokeju už od troch rokov. Piešťanský útočník juniorov ŠHK 37 odohral v piatok svoju premiéru v slovenskej extralige proti Banskej Bystrici. Keďže je v maturitnom ročníku na Gymnáziu Pierra de Coubertina, meškal na stužkovú slávnosť svojej triedy 4. D.
V kariére už pôsobil v niekoľkých kluboch – vo deviatich rokoch hral na turnaji vo Francúzsku za Žilinu, turnaje hral aj za Topoľčany, no najviac za rodné Piešťany. Minulú sezónu odohral baráž za extraligový juniorský tím v Trnave. S hokejom sa dostal aj za hranice. Minulý rok bol mesiac v Amerike, kde okúsil najvyššiu juniorskú súťaž za Muskegon Lumberjacks.

►Kedy si sa dozvedel, že ťa nominovali do zostavy mužov ŠHK 37?
"Vo štvrtok počas juniorského tréningu mne a ďalším dvom spoluhráčom oznámili, že v piatok máme prísť na tréning mužov. Ráno pred tréningom nám ale tréner povedal, že s mužmi do Banskej Bystrice pocestujem len ja, z čoho som mal obrovskú radosť a bol som milo prekvapený. Nečakal som, že si v devätnástich rokoch zahrám extraligu mužov, a už vôbec nie, že to bude proti takým hráčom, ako je Handzuš a Stümpel. Na týchto hráčov som vždy iba pozeral v televízii a obdivoval ich výkony, a teraz som mal možnosť zahrať si proti nim. Na tréningu som dozvedel, že budem hrať v prvej útočnej formácii s Melichárkom a Stupkom. V tom momente som si povedal, že sa musím trénerom odvďačiť dobrým výkonom."
► Koľko minút si odohral na ľade?
"Vôbec neviem, ale bolo to nad moje očakávanie. Nečakal som, že mi tréneri budú tak veriť. Ďakujem im za šancu hrať extraligu, tiež ďakujem prezidentovi klubu ŠHK 37 Jaroslavovi Lušňákovi a v neposlednom rade rodičom, ktorí ma vždy v hokeji podporovali."
► Čo myslíš, kde bol problém, že ste nezdolali B. Bystricu?
"Zo začiatku sme málo strieľali, ku koncu nám chýbalo zase trochu šťastia. Bol to dobrý zápas, obidve strany podali vyrovnaný výkon. Nikto nikoho nepúšťal do vyložených šancí. Kto nedá gól, nemôže vyhrať."
► V ďalšom zápase si v drese mužov nastúpil proti Nitre. Aké to bolo hrať pred takmer 2600 ľuďmi?
"Nebál som sa, len mi chvíľku trvalo, kým som sa do toho dostal. Bola to pre mňa veľká zmena, ale po prvom súboji ma to naštartovalo a už som sa cítil lepšie. Nechcel som nič pokaziť, ale pomôcť tímu. Cítil som určitú zodpovednosť. Snažil som sa splniť úlohy, ktoré mi tréner Klement zadal. Nikdy som nehral pred toľkými ľuďmi, ale počas hry som to nevnímal, sústreďoval som sa len na zápas."
► Aké to bolo prihrať v stretnutí na otvárací gól ŠHK 37?
"Bol to neskutočný pocit. Radoval som sa ako nikdy. Atmosféra, keď fanúšikovia skandovali po góle, bola neuveriteľná. Spoluhráči na striedačke ma chválili slovami „dobre, mladý, výborná práca, mladý“."
Odpovede na ďalšie otázky nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel