Obhajca prvenstva začal sezónu prehrou

  • Hokej / Šport
  • 13. septembra 2011, 09:50
  • Autor:šg

PIEŠŤANY/MICHALOVCE – Hokejisti ŠHK 37 Piešťany začali nový súťažný ročník v Michalovciach, kde podľahli Dukle 2:4. Po zmenách v kádri sa čakalo, že na východe republiky to zverenci trénera Hovorku nebudú mať ľahké, čo sa aj potvrdilo. Piešťanci dostali až tri góly vo vlastnom oslabení…

Michalovčania ani lepšie začať nemohli, veď už v 12. sekunde vyhrávali. V 4. min mohli viesť o dva góly, keď pri vlastnom oslabení unikol skúsený Šechný, ale Fumač sa nenechal prekvapiť. Potom sa dostali k slovu aj hostia a v 6. min sa im podarilo Haringom vyrovnať. Ofenzívne hrajúci Piešťanci mali v prvej časti výhodu piatich presiloviek, no gól nedali. V úvode druhej časti nevyužil šancu Pupák, zato udrelo na druhej strane, keď pri vylúčení Vyletelku sa domáci dostali v 30. min znova do vedenia. Obe mužstvá mali aj ďalšie šance, no skóre sa nezmenilo. V záverečnej tretine Piešťanci za nedisciplinovanosť ešte dvakrát pykali. Najskôr hrali oslabení pre väčší počet hráčov na ľade, čo domáci využili v 44. min na strelenie tretieho gólu a o minútu neskôr ukázali Michalovčania hosťom, ako sa má hrať v početnej výhode, keď počas ďalšej presilovky zvýšili na 4:1. Piešťanci sa síce snažili o zmenu skóre, no dobre chytajúceho Kotvana sa im podarilo prekonať až v 59. min Pupákom. Za tohto stavu sa ešte hostia rozhodli pre hre bez brankára, ale bez gólového efektu. Tretiny: 1:1, 1:0, 2:1.

„Na súpera sme sa náležite pripravili. Do obrany nám prišli pomôcť zo Skalice Bučka s Grmanom a okrem nich nastúpili aj Trokan a Bokroš. Prvý rýchly gól v našej sieti ide na vrub nekoncentrovanosti prvej päťky. Potom sme súpera rozbehali, ten nestíhal a bol vylučovaný, no my sme nevyužili ani jednu presilovku. Domácim veľmi pomohol bývalý reprezentant Richard Šechný, ktorý vypracoval tri góly. My sme doplatili na zbytočné vylúčenia, neraz aj v útočnej tretine,“ zhodnotil zápas
asistent trénera Roman Sýkora.

Zostava ŠHK 37: Fumač – Trokan, A. Kolník, Bokroš, Hruška, Bučka, Grman, Poláček, Vrána – Haring, Peško, Románek – Pupák, Baran, Vyletelka – Chylo, Mišura, Mihálik – Rybárik, Učeň, Klčo.

Aktuálne športové správy z regiónu nájdete v každom vydaní Piešťanského týždňa. V PT 37 sa dočítate aj o tom, ako skončil piešťanský tenista Filip Horanský na US Open, ako dopadli piešťanskí jazdci na autoslalome v Púchove či výsledky z víkendového kola vyšších regionálnych futbalových súťaží.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava