Pohár putuje do Chorvátska

  • Šport / Futbal
  • 16. augusta 2011, 09:02
  • Autor:Ivana Ilenčíková

PIEŠŤANY/DOLNÝ LOPAŠOV – Prvý augustový víkend bol v Dolnom Lopašove v znamení futbalu. Už po tretí raz zavítali do tejto obce hostia z družobného chorvátskeho mesta Ilok, aby sa zúčastnili na turnaji dorastencov o pohár predsedu PD. Chorváti tak oplatili Lopašovanom ich návštevu v Iloku.

V sobotu uvideli diváci tri futbalové zápasy. V prvom vyhrali žiaci z Dolného Lopašova nad vrstovníkmi zo susednej Chtelnice 5:1, naopak, v druhom zápase podľahli dorastenci z chorvátskeho HNK Fruškogorac Ilok dorastencom Chtelnice 4:6 a v poslednom sobotňajšom zápase zdolalo  domáce seniorské „áčko“  Krajné 6:2.

V nedeľu bojovali o Pohár predsedu PD Dolný Lopašov dorastenci. Domáci sa vyradili z bojov o pohár už v prvom zápase, v ktorom podľahli OŠK Veselé 1:2. Ako sa neskôr ukázalo, touto prehrou prišli aj o možnosť zahrať si s chorvátskymi hosťami z Iloku. Tí sa totiž  po víťazstve nad FK Krakovany 4:1 prebojovali do finále. Krakovanci museli hrať len o tretie miesto s domácimi dorastencami, ktorým podľahli 1:3. Vo finále vyhrali futbalové nádeje z Iloku nad Veselým 2:1 a po prvenstve z roku 2009 sa tešili z prvenstva v turnaji  už po druhýkrát turnaj. Prestávku v turnaji vyplnil exhibičný zápas starých vlkov z Dolného Lopašova  (Old Boys) so zvyškom ilockej výpravy (Iločki Podrumi). Domáci sa zachovali ako galantní hostitelia, pretože zápas prehrali 4:8.

Ešte viac športových správ z piešťanského regiónu nájdete v Piešťanskom týždni.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín