Lodenica dala bodku za letom

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 30. augusta 2010, 10:47
  • Autor:Monika Rotáková

PIEŠŤANY – Posledný prázdninový víkend sa aj tento rok v našom meste otvorili brány autokempingu na Lodenici, aby privítali všetkých priaznivcov country, folku a trampskej „muzičky“. Na štyroch scénach sa počas uplynulých troch dní vystriedalo viac ako 70 hudobných skupín. To najlepšie z českej a slovenskej country scény doplnila v piatok večer svetoznáma hviezda country a bluegrass z USA – Claire Lynch.

Úvodný deň 12. ročníka medzinárodného festivalu country, folku a trampskej hudby sa niesol v znamení hviezd. Tieto žiarili večer nielen na nebi, ale celý deň predovšetkým na hlavnej scéne. Štvrtkovú Lodenicu otvorilo vystúpenie dobre známeho Kaktus bandu, ktorému Majka z Gurunu na festivale pokrstila nové CD. Úvodnú dobrú náladu ďalej vylepšili VIP Gipsy, zúčastnených pobavili aj piesňou s príznačným textom „Nebudem dobrý“.

Zaplnený areál kempingu potešil návrat „starej dobrej“ vynikajúco naladenej Nade Urbánkovej spolu s kapelou Bokomara, tiež slovensko–britská formácia Heavens Shore a Družina. A aká by to bola piešťanská Lodenica, keby sa nepredstavila domáca skupina Slniečko. Punto a rybacé hlavy roztancovali takmer celé osadenstvo festivalu. Veľkou výzvou pre organizátorov bolo pozvanie legendy česko-slovenskej hudobnej scény Radima Hladíka a jeho kapelky Blue Effect.
Viac sa dočitate v najnovšom vydaní Piešťanskeho týždňa.

((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava