Kandidáti budú platiť kampaň aj zo svojho

  • Spravodajstvo
  • 29. októbra 2009, 09:14
  • Autor:tasr/red

PIEŠŤANY/TRNAVA – Každý zo štyroch uchádzačov o post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) je pripravený vložiť do predvolebnej kampane, ktorá sa začala 28. októbra, svoje vlastné peniaze.

Gábor Gál (Most- Híd) povedal, že z vlastných zdrojov použije zhruba 10.000 eur (600.000 Sk). Rovnakú sumu dáva na kampaň pre neho a kandidátov za stranu v TTSK ústredie Mostu-Híd. „V priebehu kampane využijeme bilbordy, letáky, plagáty, máme tiež objednanú inzerciu v regionálnych novinách a v programe sú aj stretnutia s občanmi,“ povedal Gál. Dodal, že strana má „niečo špeciálne pripravené pre Trnavu, ale zatiaľ si to necháva ako prekvapenie“. Podľa Gálovho vyjadrenia budú bilbordy Mostu-Híd rozmiestnené po celom kraji, v severnej časti budú v slovenčine, v južných okresoch dvojjazyčné. „Nejaké bilbordy máme dostať ako dar, darcu, samozrejme, zverejníme,“ dodal.
Kandidát HZDS-ĽS a Agrárnej strany vidieka Miroslav Jureňa predpokladá, že jeho predvolebná kampaň vyjde na zhruba 25.000 eur (750.000 Sk) s tým, že prevažnú časť bude hradiť sám. „Mám bilbordy, do domácností pôjdu moje špeciálne noviny, dal som si záležať na internetovej stránke,“ uviedol. Plánuje aj osobné stretnutia s občanmi. Jureňa dodal, že oproti terajšiemu predsedovi TTSK, ktorý tiež kandiduje, je v tomto smere v nevýhode, lebo „on má s regionálnymi médiami uzatvorené rôzne zmluvy, tak moja kampaň bude preto asi drahšia“.
Tibor Mikuš (nezávislý) uviedol, že jeho druhá predvolebná kampaň na predsedu TTSK nebude drahšia ako tá prvá, v roku 2005. „Počítam tak okolo 20.000 eur (600.000 Sk),“ informoval . Dodal, že na usporiadanie politických mítingov nemá čas, pretože je vyťažený prácou. „S ľuďmi v kraji sa stretávam štyri roky pri aktivitách, ktoré s regiónom súvisia,“ povedal Mikuš. Podľa jeho slov počíta v kampani s bilbordmi a plagátmi, ale nie v rozsahu, ako vidno u iných kandidátov. „Na financovaní kampane sa bude podieľať Tibor Mikuš,“ uzavrel.
Gabriel Pavelek (KDH, SDKÚ-DS, SaS, OKS, Misia 21) vynaloží, ako uviedol, asi 7000 eur (210.000 Sk) na svoju predvolebnú kampaň z vlastných prostriedkov. Podľa jeho slov poslanci vložia asi po 1000 eur (30.000 Sk) a ako dodal „nejaký malý príspevok, neviem ho presne špecifikovať, išiel aj z ústredia KDH“. Dohromady to má byť "maximálne v niekoľkých desiatkach tisícov eur". Pravicová koalícia má pripravené výjazdy do regiónov, s ktorými už začali, využitie inzercie v miestnych printových médiách a pre voličov budú distribuovať aj letáky.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel