Vodnopóloví veteráni Kúpeľov štvrtí v Európe

  • Vodné pólo / Šport
  • 5. augusta 2009, 16:17
  • Autor:Štefan Gregorička

Na piatych majstrovstvách Európy vo vodnom póle veteránov v rumunskej Oradei si zahrali aj pólisti KVP Kúpele Piešťany. Celkove na ME štartovalo 25 mužstiev z 12 krajín, ktoré boli rozdelené do viacerých vekových kategórií.

Piešťanci napokon skončili v tej svojej štvrtí, keď zápas o konečné tretie miesto prehrali s Belehradom tesne 6:7.
Piešťanci mali v kategórii od 30 do 40 rokov v skupine ťažkých súperov a vo všetkých zápasoch hladko prehrali. Výberu Ukrajiny podľahli 3:11 (Stančík, M. Petričevič, Haberern), CZ Belehrad 5:12 (Stančík 4, R. Berlanský) a Rapidu Bukurešť 3:10 (Stančík, R. Berlanský, M. Petričevič). V semifinále sa stretli s Rapidom Bukurešť. Po vysokej prehre v skupine s ním tentoraz zohrali vyrovnaný zápas. Po polčase bolo ešte 1:1, ale druhá polovica patrila Rumunom, ktorí napokon vyhrali 5:2. Góly Piešťan dali Stančík a M. Petričevič. V zápase o konečné tretie miesto sa stretli s Belehradom, ktorý v druhom semifinále prehral s výberom Ukrajiny. Piešťanci od začiatku vyhrávali a po troch štvrtinách viedli 4:3. V poslednej však Srbi za 30 sekúnd otočili skóre na 5:4 vo svoj prospech. Hráčom Kúpeľov sa síce podarilo vyrovnať gólmi R. Berlanského na 5:5 a Stančíka na 6:6, ale posledné slovo mali Belehradčania, ktorí dali 53 sekúnd pred koncom zápasu víťazný gól, vďaka čomu získali bronzové medaily. Góly KVP: R. Berlanský 3, Stančík 2 a Tatara. Majstrom Európy sa stal Rapid Bukurešť, ktorý vyhral vo finále nad výberom Ukrajiny 7:4.
„Krátko pred ME nám pre zranenie a pracovné povinnosti vypadli zo zostavy štyria hráči, preto sme týždeň pred šampionátom zvažovali, či sa ho vôbec zúčastníme. Napokon sme išli, no s úzkym kádrom, prakticky len s jedným hráčom na striedanie, sme na súperov nemohli stačiť kondične. Vo všetkých zápasoch sme však prvú polovicu s nimi držali krok. Na veteránskych ME sme hrali po prvý raz, no v budúcnosti by sme chceli na nich hrať pravidelne," prezradil nám brankár KVP Kúpele Róbert Chlpek. Zostava Piešťan: Chlpek – Stančík, Števík, M. Petričevič, A. Petričevič, Tatara, R. Berlanský, Haberern.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava