Pólisti v domácom bazéne bez bodového zisku

  • Vodné pólo / Šport
  • 22. júla 2009, 10:08
  • Autor:šg

Druhá najvyššia slovenská vodnopólová súťaž mužov – prvá liga – pokračovala tretím turnajom. Jeho organizátorom bolo síce „béčko“ bratislavskej Slávie UK, no turnaj sa uskutočnil na piešťanskej Eve.

Piešťanci tak mali už po druhý raz v sezóne výhodu domáceho bazéna, no opäť to nevyužili na vylepšenie si pozície, keď postupne podľahli Slávii UK „B" 9:14, Komárnu 11:15 aVrútkam 11:16.
Úvodný duel so Sláviou UK bol zápasom dvoch rozdielnych polčasov. Po prvých dvoch štvrtinách Piešťanci vďaka veľkému množstvu nepresných nahrávok, ktoré súper využíval na rýchle protiútoky, prehrávali už 1:10. V druhej polovici zápasu sa ich hra čiastočne zlepšila, tretiu štvrtinu dokonca vyhrali 5:1, no v poslednej si slávisti päťgólový náskok ustrážili. Góly Kúpeľov: Stančík, Roman Berlanský a Matej Berlanský po 2, Baranovič, Žák a Haberern po 1. V druhom zápase získal vlaňajší extraligista z Komárna v prvej štvrtine trojgólový náskok, ktorý vo zvyšných troch už len kontroloval. Prvý gól dali Piešťanci až v 9. min, keď Baranovič znižoval na 1:3. V 13. min však prehrávali už o päť gólov (3:8). V 21. min sa im síce podarilo znížiť na 7:9, no skúsenejší súper im už viac nedovolil. Góly Kúpeľov: Baranovič 3, Stančík a Polák po 2, Adamkovič, Vlachynský, R. Berlanský a M. Berlanský. Aj s Vrútkami museli Piešťanci doťahovať náskok súpera.
Za stavu 0:2 síce v priebehu 30 sekúnd gólmi Stančíka a Poláka vyrovnali, ale Vrútočania dali 11 sekúnd pred koncom štvrtiny tretí gól, ku ktorému pridali v úvode druhej ďalšie tri. Tento náskok potom v pohode kontrolovali až do konca. Góly Piešťan: Polák a R. Berlanský po 3, Žák 2, Stančík, Haberern a Vlachynský po 1. Zostava KVP Kúpele: Chlpek – Stančík, Polák, M. Petričevič, Žák, Martin Berlanský, Baranovič, Vlachynský, Tatara, Matej Berlanský, Roman Berlanský, Adamkovič, Haberern.
„Ani v jednom zápase sme nehrali v kompletnej zostave a celý turnaj sme odohrali bez klasického stredného útočníka. Navyše, mužstvo sme museli doplniť aj o niektorých našich veteránov. Aj z tohto dôvodu sme v troch zápasoch nezískali ani jeden bod. Momentálne nám chýba dorastenecká kategória. Ak chceme aj v týchto neľahkých podmienkach udržať v Piešťanoch vodné pólo dovtedy, než dorastú terajší naši žiaci, musíme hrať aj my, starší," povedal nám po turnaji hrajúci tréner Ján Adamkovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav