Piešťanci mali herne na druhé miesto

  • Šport / Futbal
  • 22. júla 2009, 10:11
  • Autor:Štefan Gregorička

Náš jediný zástupca vo štvrtej futbalovej lige, PFK Piešťany, obsadil v konečnom účtovaní tretiu priečku za suverénnym FK Senica a druhými Bánovcami. Oproti jesennému štvrtému miestu je to síce zlepšenie o jednu pozíciu, no bodová strata na vedúci tandem bola nakoniec oveľa vyššia, než po jeseni.

Na víťaznú Senicu mali stratu 13 bodov a na druhé Bánovce sedem. Zverenci trénera Mariána Černého prehrali hneď úvodný jarný zápas v Senici. Hoci iba 0:1, už vtedy bolo jasné, že rozhodujúcim zápasom o aspoň druhé miesto v súťaži bude stretnutie v Bánovciach nad Bebravou. V ňom však Piešťanci v 24. kole po sérii siedmich víťazstiev v rade ťahali za kratší koniec a záver súťaže bol pre nich už len formalitou.
Možno aj preto tri kolá pred koncom prehrali aj v Trenčianskych Stankovciach a v poslednom kole získali v Skalici iba bod, ktorý navyše zachraňovali v samom závere zápasu. „Mali sme káder na to, aby sme skončili aspoň na druhom mieste. Rozhodujúce zápasy v Senici a Bánovciach sme si však prehrali sami. Nie všetci hráči sa totiž pred nimi správali profesionálne. Sklamali ma hlavne dvaja hráči, no radšej ich nebudem menovať.
Na Piešťany však budem mať veľmi dobré spomienky, lebo som si tam futbal doslova užíval. Verím, že raz sa ešte vrátim. Piešťancom prajem, aby čo najskôr postúpili do vyššej súťaže," povedal nám na margo jarnej časti dnes už bývalý tréner Marián Černý, ktorý dnes pôsobí vo funkcii marketingového manažéra v Spartaku Trnava.
Hráčom PFK sa na jar darilo strelecky, keď nastrieľali rovných 50 gólov. Na tejto úspešnej bilancii sa podieľali hlavne domáce zápasy. Napríklad posledným Chynoranom nastrieľali osem gólov, Nitrianskemu Pravnu, Častkovciam a Kanianke po päť gólov. „Päťku" dali aj Borčiciam na ich vlastnom ihrisku. Na tejto gólovej úrode mali zásluhu dvanásti strelci. Z tohto tucta mali najpresnejšiu mušku dvaja Martinovia, Žamba s deviatimi a Horúcka s ôsmimi gólmi. Z ostatných im
dobre sekundovali Ľubomír Vyskoč so siedmimi, Roman Gajarský a Daniel Sýkora so šiestimi presnými zásahmi. Piešťancom sa teda nepodarilo splniť cieľ, ktorým bolo druhé miesto. To totiž pri predpokladanom presune Senice do najvyššej súťaže znamenalo automatický postup do tretej ligy. Piešťany však napriek tomu môžu postúpiť, o ich zaradení do vyššej súťaže rozhodne stredajšie zasadnutie Športovo-technickej komisie Západoslovenského futbalového zväzu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel