Osemdesiatku chceli osláviť postupom

  • Šport / Futbal
  • 22. júla 2009, 10:13
  • Autor:Š. Gregorička

Vo Veľkých Kostoľanoch si v tomto roku pripomenú 80. výročie organizovaného futbalu. Jedným z darčekov k jubileu mohol byť postup seniorského mužstva do štvrtej ligy, odkiaľ hráči OŠK pred dvoma rokmi vypadli.

Do cieľa však „došpurtovali" v piatej lige na druhej priečke. Z nej môžu postúpiť už len cez úspešnú baráž…
Po jeseni strácali Veľkokostoľanci na lídra súťaže z Gbelov iba dva body. Na jar sa im nepodarilo túto stratu dohnať, naopak, svoje manko na naftárov zvýšili na štyri body. Zverencom trénera Ľubomíra Chudého vôbec nevyšiel úvod do odvetnej časti. Z prvých štyroch zápasov na ihriskách súperov tri prehrali. Hneď na úvod v Smoleniciach 3:6, hoci viedli 3:0, a potom aj v Radošine. Priviezli si síce tri cenné body za výhru 2:1 v Trebaticiach, ale v 21. kole prehrali v zápase pravdy v Gbeloch 2:4.
Na celkové prvenstvo im potom nestačilo ani zvyšných sedem výhier a dve remízy. „Podľa mňa mali Gbely vyzretejšie mužstvo a súťaž vyhrali zaslúžene. Nečakal som, že dokážu vyhrať v Hlohovci a Trebaticiach, rovnako som bol sklamaný našou prehrou v Smoleniciach, kde sme viedli už 3:0, a potom aj v Radošine," povedal nám dnes už bývalý tréner Ľubomír Chudý, ktorý odchádza do Jaslovských Bohuníc.
Na jar nastrieľali hráči OŠK svojim súperom až 40 gólov, no rovných desať z nich „pribalili" na cestu futbalistom z Moravského Svätého Jána. Streleckú bilanciu im dvomi vlastnými gólmi vylepšili aj hráči súpera. Mužstvo sa opäť, tak ako v predošlej sezóne, spoliehalo na strelecké kvality Lukáša Kadlíčka. Urastený 22-ročný útočník nastrieľal na jar 15 gólov, čo spolu s desiatimi jesennými znamená výborných 25 presných zásahov. Z ostatných hráčov OŠK dal Urban na jar deväť gólov a Števík s Vavrincom po štyri.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav