Rybári obsadili Mŕtve rameno Váhu

  • Nezaradené
  • 26. novembra 2008, 14:19
  • Autor:Viera Dusíková

V stredu 26. novembra od skorých ranných hodín prichádzali k Mŕtvemu ramenu Váhu v Piešťanoch desiatky vyznavačov tichého športu. Stovka rybárov z Piešťan i okolia prišla s jediným cieľom – v prvý deň povolenia rybolovu na viac ako 20 metrákov nasadených kaprov, uloviť si aspoň jedného na vianočný stôl.

Chytalo sa na červíky, ale aj vanilkou voňajúce cesto, či kukuricu. Šťastlivci mali už o desiatej hodine dopoludnia v sieťke jedného šupináča, ostatní rybári v miernom mrazíku čakali na úlovky.
"Vzal som si na kapríka, ktorý mi ešte len skočí na háčik desať dní dovolenky. To viete, chytiť si vlastnú rybu, je snom každého rybára, a tak tu trpezlivo čakám už od siedmej hodiny ráno," prezradil nám primár piešťanskej nemocnice Dušan Kvasnica.


O niečo viac sa darilo chlapcom Hornákovcom a Bokorovcom z Dubovian, či Ladislavovi Hlístovi z Ducového, ktorý stačil ráno odovzdať na piešťanskej transúzke po 72-krát aj najvzácnejšiu tekutinu – svoju krv.
Dôchodca Jozef Vavro nám porozprával o tohtoročnej rybačke. Vraj nebola až taká dobrá. Prečo? Dozviete sa v najbližšom vydaní Piešťanského týždňa.

 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín