Extraliga mužov bez MHK Piešťany

  • Šport / Hádzaná
  • 27. mája 2016, 07:54
  • Autor:SITA

Ani jeden z víťazov I. slovenskej ligy v hádzanej nevyužil možnosť postúpiť o súťaž vyššie. Predstavitelia HKM Šurany už dávnejšie z finančných dôvodov odmietli právo zahrať si spoločnú slovensko-českú interligu žien (WHIL), pričom namiesto nich sa šance chopil HK AS Trenčín. Z rovnakých príčin sa museli vzdať príležitosti vrátiť sa do extraligy mužov aj v MHK Piešťany.

"Nedokázali sme finančne vykryť podmienky nášho štartu v extralige, preto sme sa opäť prihlásili do I. ligy. Hoci sme mali eminentný záujem o účasť v najvyššej súťaži, snažili sme sa osloviť potenciálnych sponzorov, partnerov i mesto, žiaľ, odozva nebola taká, aby sme mohli do toho ísť. Náklady na účasť v extralige sú niekoľkonásobne vyššie. Obzvlášť, keď my sme uplynulú sezónu absolvovali s najnižším rozpočtom. O to sme to však mali teraz náročnejšie pri snahe vyskladať potrebný obnos peňazí," vysvetlil riaditeľ MHK Peter Palec rozhodnutie vedenia piešťanského klubu, ktorý sa takto vzdalo aj možnosti zabojovať o postup do obnovenej česko-slovenskej súťaže mužov 2017/2018.

Slovenský zväz hádzanej (SZH) oslovil aj druhý tím z konečného poradia skupiny o postup z I. ligy, ale predstavitelia HK Slovan Levoča potvrdili, že vzhľadom na chýbajúce podmienky pre účasť v extralige dali zamietavé stanovisko.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana