Štyri dôchodkyne skončili pod kolesami áut

  • Spravodajstvo
  • 16. novembra 2016, 08:40
  • Autor:KR PZ/vd

Jedna žena v Piešťanoch a ďalšie tri v Leopoldove skončili pod kolesami áut. Prvej namerala polícia alkohol v krvi, tri seniorky z Leopoldova šli na bicykloch z kostola a nedali prednosť autu.

Ilustračná fotografia

V stredu 9. novembra pred ôsmou hodinou večer neskôr riešili policajti dopravnú nehodu s účasťou cyklistky v Piešťanoch. Šesťdesiatpäťročná žena viedla bicykel po Žilinskej ceste, pričom na križovatke s Ulicou A. Hlinku pravdepodobne vošla do križovatky na signál s oranžovým svetlom „Pozor!“. Došlo k zrážke s osobným autom Audi A6, ktoré odbočovalo doľava. V dôsledku zrážky cyklistka spadla na zem a utrpela odreninu hlavy. Dychová skúška na alkohol bola u cyklistky pozitívna, policajti jej namerali 1 mg alkoholu, čo je v prepočte 2,08 promile. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Tejto udalosti predchádzala iná, v Leopoldove. Tam v ten istý deň vošli tri cyklistky do jazdnej dráhy osobnému autu. Ženy vo veku 63, 66 a 67 rokov z Leopoldova išli na bicykloch v smere od kostola. Na križovatke v tvare T za železničným priecestím, neoznačenej dopravnými značkami, nedali prednosť osobnému vozidlu prichádzajúcemu sprava. V dôsledku toho došlo k zrážke Citroenu Berlingo a všetkých troch cyklistiek. 66-ročná žena utrpela ľahké zranenia a previezli ju na ošetrenie do nemocnice. Dychové skúšky na alkohol boli u všetkých štyroch účastníkov nehody negatívne.

Polícia upozorňuje cyklistov, že sú riadnymi účastníkmi cestnej premávky a považujú sa takisto za vodičov, i keď vedú nemotorový prostriedok. Nesprávna jazda cez križovatku patrí k najčastejším príčinám dopravných nehôd. Ak nie je prednosť v jazde cez križovatku vyznačená dopravným značením, vodič (rovnako auta aj bicykla) je povinný dať prednosť v jazde vozidlu prichádzajúcemu sprava.

Pri riadení cestnej premávky semaformi signál s plným žltým svetlom „Pozor!“ znamená pre vodiča povinnosť zastaviť vozidlo (aj bicykel) pred priečnou súvislou čiarou alebo pred svetelným signalizačným zariadením. Ak je vozidlo pri rozsvietení tohto signálu už tak blízko, že by vodič nemohol vozidlo bezpečne zastaviť, smie pokračovať v jazde.

0 Shares

Najnovšie správy

Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 11. mája 2024
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác