Natieranie zábradlí v meste sa vydarilo

Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla spoluprácou Služieb mesta Piešťany, občianskeho združenia Sĺňava Piešťany a TJ Bezovec Piešťany.

Dobrovoľníci sa pri práci dobre zabávali, priniesli si aj prenosný reproduktor. (Autor: dan)

Asi desiatka dobrovoľníkov sa stretla v sobotu v ranných hodinách pri zábradlí na rázcestí Teplickej a Radlinského ulice a na mostíku nad potokom Dubová na Jozefskej ulici. Vďaka patrí najmä pracovníkom Mesta Piešťany, ktorí prišli v hojnom počte, sprevádzaní jedným poslancom. Členmi natieracej skupiny boli aj turisti z TJ Bezovec Piešťany, ktorí si vzali na starosť zábradlie na Jozefskej ulici. Zábradlie najprv ošmirgľovali, aby ho zbavili zašlého náteru, a jednotlivé kusy ponatierali. Pri práci vládla veselá nálada, pri vtipkovaní im robota šla od ruky.

Menší nekomfort spôsobovala neobvykle hustá premávka cez križovatku Teplická-Radlinského. Okolie zábradlia bolo však ohradené dopravnými kužeľmi, ktoré mali zaistiť bezpečnosť dobrovoľníkov. Každý kus zábradlia dostal dva nátery červenou alebo bielou farbou. Natieračov neminuli príjemné poznámky a pochvaly od okoloidúcich občanov či vodičov. Po dobre vykonanej práci čakala dobrovoľníkov odmena nielen v podobe čerstvo natretého zábradlia, ale i osvieženie vychladeným pivom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina