Letná sezóna na piešťanskom letisku štartuje, pribudne viac letov i obnovené spojenie s Izraelom

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. mája 2024, 06:57

Letisko Piešťany, ktorého väčšinovým akcionárom je Trnavský samosprávny kraj, je pripravené na letnú charterovú sezónu. V rámci nej sa bude lietať do egyptskej Hurghady, tureckej Antalye, pričom počet letov do oboch dovolenkových destinácií oproti uplynulým sezónam narastie. V priebehu mája bude tiež obnovené pravidelné letecké spojenie Tel Aviv – Piešťany na podporu incomingového turizmu.

(Autor: red)

„Dlhodobá práca manažmentu letiska a ozdravný proces prinášajú výsledky pre chod letiska v Piešťanoch, ktorého tržby za rok 2023 predstavujú 1,9 milióna eur, čo je o 65 percent viac ako v roku 2022. To všetko sa podarilo aj vďaka desiatkam zrealizovaných charterových letov do cyperskej Larnaky, egyptskej Hurghady a do tureckej Antalye. Za veľký úspech považujem aj spustenie pravidelného leteckého spojenia Tel Aviv – Piešťany, na ktorom sme intenzívne participovali s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj. Cieľom tohto spojenia je priviesť k nám turistov zo zahraničia a posilniť tým cestovný ruch v regióne, keďže kúpele v Piešťanoch sú pre izraelských turistov veľmi atraktívne,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Na piešťanskom letisku bolo za celý kalendárny rok 2023 vybavených viac ako 27-tisíc cestujúcich, čo je historicky najvyššie číslo v ére letiska. Ako ďalej hovorí výkonný riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák, „radi by sme minimálne nadviazali na minuloročné čísla, v čom nám pomáhajú aj dobré vzťahy s cestovnými kanceláriami. Novinkou je rozšírenie charterových letov do Hurghady celoročne, a zároveň zvýšenie počtu letov do Antalye. Po novom sa do tureckého letoviska bude z Piešťan lietať štyri až päťkrát týždenne.“

Prvý odlet do egyptskej Hurghady je naplánovaný na pondelok 13. mája, do Antalye odletia prví dovolenkári v piatok 17. mája. Pravidelné letecké spojenia Tel Aviv – Piešťany je predbežne naplánované na stredu 22. mája.

V areáli piešťanského letiska sú naplánované viaceré investície na skvalitnenie infraštruktúry. Stavebné povolenie na vybudovanie hangárov v areáli letiska získala spoločnosť Cirrus. V riešení sú ďalšie zmluvy na výstavbu hangárov od investorov, ktorí už majú v súčasnosti v prenájme pozemky a realizujú opravárenské činnosti na ploche letiska. Komfort cestujúcich a návštevníkov Piešťan zvýši aj integrované parkovisko s kapacitou takmer 200 parkovacích miest, ktoré plánuje župa vybudovať v priebehu budúceho roka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina