Viac ako sto ciest v meste je v havarijnom stave

  • Spravodajstvo
  • 15. októbra 2010, 10:05
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Do redakcie dostávame čoraz viac kritických príspevkov ohľadom zlého technického stavu miestnych komunikácií. Niet sa čomu čudovať, veď viac ako sto ciest v Piešťanoch je v havarijnom stave, potrebovali by kompletnú rekonštrukciu.

Kým sa tak nestane, vodiči budú mať stále pocit, že nejazdia po cestách, ale po tankodróme. Takmer každý týždeň vždy na inom mieste pribúdajú nové výtlky, na cestách sú zapchaté odvodňovacie kanály. Stačí krátka prietrž mračien a cesty sú zaplavené.

Nie všetky miestne komunikácie však patria do majetku mesta Piešťany. Cesty prvej a druhej triedy vlastní Slovenská správa ciest alebo Trnavský samosprávny kraj. O ich rozdelení sme sa porozprávali s referentkou pre dopravu a technickú infraštruktúru Mestského úradu v Piešťanoch, Beatou Palkechovou.

Ktoré cesty nepatria do vlastníctva mesta Piešťany a kto by sa mal o ne starať?

– Do našej správy nepatrí komunikácia prvej triedy Bratislavská–Žilinská, tá je vo vlastníctve Slovenskej správy ciest Bratislava. Cesta druhej triedy Krajinská–Vrbovská v smere na diaľnicu a tiež cesta tretej triedy – Kláštorská – je vo vlastníctve Trnavského samosprávneho kraja. Mesto Piešťany taktiež nevlastní komunikácie nachádzajúce sa na Kúpeľnom ostrove. Tie spravujú Slovenské liečebné kúpele. Všetky ostatné cesty, až na niekoľko výnimiek, patria do vlastníctva mesta Piešťany.

O ktoré výnimky ide?

– Mesto by malo spravovať ulice Bodona – Strečnianska, Lednická, Vršatecká, Likavská, Starohradská a Hričovská. Tieto komunikácie zatiaľ nie sú vo vlastníctve mesta, ale v súčasnosti beží preberacie konanie. Vo vlastníctve mesta nie je ani Heinola – časť ulice Heinolská a Fínska (od ulice Veterná po Baltskú). Mestu nepatrí ani Ulica Mika Waltariho a ulice Baltská, J. Sibela a P. Nurmiho, ktoré v súčasnosti nie sú dobudované.

Komu patria cesty na novom sídlisku Lodenica a ktoré cesty sa zrekonštruovali?

– Nové komunikácie na sídlisku Lodenica prevzalo mesto. V tomto sa zrealizovala rekonštrukcia Vrbovskej cesty, križovatky Mojmírova-Vodárenská–Žilinská, v súčasnosti sa rekonštruuje Teplická a výstavba komunikácie Vrbovská – slepá časť Kanada.

Viete  vyhodnotiť  súčasný stav mestských komunikácií?

– Mesto má spracovaný pasport miestnych komunikácií, v rámci ktorého je vyhodnotený stav povrchu jednotlivých ciest, pričom 103 je v havarijnom stave. Snahou mesta bude zabezpečiť postupnú rekonštrukciu miestnych komunikácií, ktoré sú v havarijnom stave podľa schválenia finančných prostriedkov v rámci rozpočtu mesta. 

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela