Striebro pre najmladšie pólistky na zimných majstrovstvách SR

  • Vodné pólo / Šport
  • 9. januára 2024, 00:01

V polovici decembra sa konali Zimné majstrovstvá SR žiačok vo vodnom póle, ich usporiadateľom bol klub Pirana SC Topoľčany. Najmladšie pólistky KVP Kúpele Piešťany sa stali vicemajstrom Slovenska.

Najmladšie pólistky KVP Kúpele Piešťany sa stali vicemajsterkami Slovenska. (Autor: archív KVP)

Na úvod prehrali s družstvom PVK Vrútky pomerom 1:4. Zápas bol dramatický a ešte 55 sekúnd pred koncom bol stav 1:1. Jediný gól Piešťan strelila Žarnovická. V druhom stretnutí nastúpili dievčatá proti domácim Topoľčanom. Zápas bol dramatický až do konca a záver lepšie zvládli hráčky kúpeľov, keď vyhrali 4:3. Gólovo sa presadili: Sosková 2, Shustrovova a Kolářová po 1. Nasledovalo jednoznačné víťazstvo nad ŠK Olympia Košice 23:1. Góly KVP strieľali: Sosková 6, Jánošíková, Žarnovická a Gregoričková po 3, Shustrovova a Čiefová po 2, Pechová, Sotáková, Kováčová a Kolářová po 1. V poslednom zápase zimných majstrovstiev Piešťanky zvíťazili nad Sláviou UK Bratislava rozdielom triedy v pomere 13:1. Góly KVP: Kolářová 5, Pechová, Sotáková a Kelemenová po 2, Sosková a Čiefová po 1.

Dievčatá podávali bojovné výkony, za čo im patrí pochvala a gratulácia k druhému miestu.

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Pavlíková, Sotáková, Shustrovova, Pechová, Sosková, Kolářová, Žarnovická, Gregoričková, Kelemenová, Čiefová, Jánošíková, Kováčová, Šándriková, tréner Juliny.

Róbert Chlpek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina