Mesto zmluvné benefity zatiaľ nevyužíva

  • Spravodajstvo
  • 22. septembra 2016, 08:49
  • Autor:am

Začiatkom júla vstúpila do systému hospodárstva v Piešťanoch firma Natur-Pack, ktorá hradí náklady na zber triedeného odpadu. Podľa zmluvy má však zdarma radnici radiť v legislatíve a najmä robiť osvetu obyvateľov. Ani do konca septembra sa však žiadna z informačných aktivít nezačala.

Z benefitov v zmluve s firmou Natur-Pack bol už po jej uzatvorení nadšený predseda mestskej komisie pre životné prostredie. „Považujem sa výhodné, že z rozpočtu už viac nemusíme vynakladať prostriedky na vzdelávacie a osvetové aktivity, pretože sme žiadali, aby náš partner robil osvetu zadarmo,“ vyjadril sa v tom čase Peter Jančovič.

Podľa mesta má firma Natur-Pack zabezpečiť vzdelávanie, výchovnú a propagačnú činnosť pre obyvateľov, deti materských, základných a stredných škôl a seniorov. Minimálne dvakrát ročne sa má uskutočniť informačná kampaň zameraná na zvýšenie triedeného zberu a oboznámenie obyvateľov o jeho význame a spôsobe, o význame značiek na obaloch. Informačná kampaň má byť podľa nich realizovaná formou prednášok v mestských zariadeniach, škôlkach a školách, tiež spracovaním a distribúciou propagačných materiálov letákov, brožúr o systéme triedeného zberu pre obyvateľov. Deti by mali dostať s odpadovou tematikou omaľovávanky, pexesá, knižky, obaly na zošity a žiacke knižky, rozvrhy hodín.

Natur-Pack má pomôcť mestu aj po legislatívnej stránke. V spolupráci so zberovou spoločnosťou a po dohode s Mestom má zafinancovať nákup ďalších nádob na triedený zber odpadov.

O to, či sa čerpanie náležitostí zmluvy začalo, sa na poslednom zasadnutí komisie pre životné prostredie zaujímal práve jej predseda P. Jančovič. Vedenie mesta sme preto s touto otázkou oslovili. „O jednotlivých formách uskutočňovania informačných aktivít a o termínoch rokujeme,“ uviedla jeho hovorkyňa Eva Bereczová. Či sa teda s osvetou začne už v tomto roku, je otázne.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 20. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund