Talenty z anglických a ruských gymnázií opäť vo Vrbovom

Gymnázium Jána Baltazára Magina vo Vrbovom zorganizovalo v miestnom kultúrnom dome tretí ročník dramatického festivalu v anglickom a ruskom jazyku. Na DramaFeste 2021 sa predstavili študenti z piatich gymnázií, pričom domáci Vrbovčania obsadili prvé a tretie miesto.

Víťazným tímom DramaFestu 2021 sa stali domáci Vrbovčania. (Autor: gvrbove.sk)

Pozvanie zúčastniť sa na festivale prijali anglicko-ruské bilingválne gymnáziá z Hlohovca, Banskej Štiavnice, Rajca a gymnázium z Dunajskej Stredy. Anglické triedy dostali v tomto ročníku zadanie, ktorým bolo dramatické spracovanie diela Anna zo Zeleného domu na motívy knihy spisovateľky L. M. Montgomeryovej. Úlohou ruských tried bolo vybrať a dramaticky spracovať niektoré z diel Antona Pavloviča Čechova.

Žiaci prihlásených škôl preukázali podľa organizátorov obrovský talent, pretože aj pri minimalistických scénach dokázali v krátkom čase strhnúť pozornosť úplne na seba. Rovnako to vnímali aj členky komisie, ktoré vysoko ohodnotili nielen jazykovú úroveň vystupujúcich, ale aj ich dramatický prejav.

Odbornú komisiu tvorili Ema Maggiová, primátorka mesta Vrbové, Jarmila Sňahničanová, zástupkyňa Štátnej jazykovej školy v Trenčíne, a Olesja Medukha, zástupkyňa katedry rusistiky Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. V závere festivalu vyhlásili tri najlepšie tímy, pričom prvé miesto získal tím Gymnázia J. B. Magina Vrbové (sekcia ruského jazyka) za vynikajúce stvárnenie Čechovovej drámy s názvom Izba č. 6. Druhú priečku obsadil tím z Gymnázia A. Kmeťa z Banskej Štiavnice (sekcia anglického jazyka). Tretie miesto opäť patrilo domácim študentom, konkrétne zo sekcie anglického jazyka.

„Ďakujeme všetkým žiakom prihlásených tímov, ich učiteľom, že napriek mnohým obmedzujúcim opatreniam Úradu verejného zdravotníctva, ktoré sprevádzali toto podujatie, prišli a pracovali na rozvíjaní talentu svojich žiakov,“ dodávajú organizátori z vrbovského gymnázia. Podujatie realizovali s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja a za pomoci Mesta Vrbové.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela