Noc múzeí a galérií tentokrát bude len online

Múzeá a galérie Trnavského samosprávneho kraja vrátane piešťanského Balneologického múzea sa aj tento rok zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Z dôvodu epidemiologickej situácie sa v sobotu 14. novembra premiérovo uskutoční online formou. Na tento termín bolo podujatie presunuté z mája, keď sa tradične koná pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí. Všetkých 18 krajských kultúrnych inštitúcií je od 24. októbra pre verejnosť zatvorených.


Ilustračné foto. (Autor: vd)

Múzeá a galérie Trnavského samosprávneho kraja sa aj tento rok zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Z dôvodu epidemiologickej situácie sa v sobotu 14. novembra premiérovo uskutoční online formou. Na tento termín bolo podujatie presunuté z mája, keď sa tradične koná pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí. Všetkých 18 krajských kultúrnych inštitúcií je od 24. októbra pre verejnosť zatvorených.

Západoslovenské múzeum v Trnave podľa riaditeľa odboru kultúry a športu Úradu Trnavského samosprávneho kraja Petra Kadlica verejnosti ponúkne online prezentáciu malieb na skle zo zbierok múzea s názvom Krehké svety. Žitnoostrovské múzeum v Dunajskej Strede pripravilo virtuálne prehliadky svojich stálych expozícií.

Záhorské múzeum v Skalici sa do podujatia zapojí formou prezentácie nového videofilmu o múzeu, ktorý vznikol pri príležitosti 115. výročia jeho založenia.

Balneologické múzeum v Piešťanoch prezentuje výnimočné zbierkové predmety a zaujímavosti zo svojej činnosti.

Na facebookovej stránke Vlastivedného múzea v Galante budú môcť záujemcovia od 17:00 sledovať otvorenie putovnej výstavy s názvom 90 rokov slovenského hokeja.

Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici ponúkne nadšencom kultúry video o výstave Medzi bielou a čiernou II.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína