Kuchár zvalcoval konkurenciu

  • Spravodajstvo
  • 28. novembra 2013, 10:11
  • Autor:Janka Maráčková Foto: Mária Bednárová

Študent odboru kuchár zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch – tretiak Peter Hubinský – úspešne reprezentoval školu i mesto na gastronomickej súťaži. Žilinský klub kuchárov a cukrárov bol hostiteľom druhého ročníka podujatia Žilinská gastronomická jeseň 2013. Sily si tu merali študenti a profesionáli v kategóriách kuchár, cukrár a pekár. V časti teplej kuchyne P. Hubinský obsadil prvé miesto.

Téma bola naozaj príťažlivá – jeseň na tanieri – jedlá z diviny a plodov našich lesov. V časovom limite 40 minút pripravil mladý piešťanský kuchár srnčí chrbát s bylinkovou krustou na kukuričnom kréme s portito omáčkou, cous cous z karfiolu, za čo ho porota ocenila prvým miestom.

Celý článok si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Bývalý hotel v lokalite Sĺňava II, na Odborárskej ulici v obci Banka, ktorý dlhé roky chátral, vo štvrtok 26. júna…
  • 04.07.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 4. júla 2025
Meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod