V Piešťanskom týždni 47 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 18. novembra 2011, 10:19
  • Autor:

Regionálny týždenník pre Piešťany a okolie prináša v aktuálnom čísle nasledujúce témy.

Zobral nám internet potrebu osobného kontaktu?



Medziľudská komunikácia funguje odnepamäti, je stará ako ľudstvo samo. Pozdraviť niekoho znamená prejaviť úctu, priateľstvo a vo väčšine prípadov dobrý úmysel. Každá kultúra má svoj vlastný prístup k pozdravom, nie je to iba o podaní a potrasení rúk. Od roku 1973 sa 21. novembra začal sláviť Svetový deň pozdravov (World Hello Day). Bola to reakcia na konflikt medzi Egyptom a Izraelom. Odvtedy sa sviatok rozšíril do takmer dvesto krajín.

V Pobedime hasili výrobnú halu



V Pobedime je nielen nová hasičská zbrojnica, ale aj aktívni hasiči a záchranári. Ich akcieschopnosť si overili i kolegovia z Hasičského a záchranného zboru v Novom Meste nad Váhom v spoločnom taktickom cvičení.

Zaujímali sa o kúpele, cyklocesty i pamiatky



Mesto Piešťany sa spoločne s kúpeľmi predstavili ako miesto zdravia a odpočinku na veľtrhu cestovného ruchu World Travel Market Londýn. Na najprestížnejšom veľtrhu, na ktorom sa každoročne prezentuje na ploche okolo 45-tisíc metrov štvorcových niekoľko tisícok agentúr, miest a ďalších vystavovateľov, sa naše mesto zúčastnilo prvýkrát.

Lacko dvojnásobným víťazom Slovakia Open 2011



Lukáš Lacko sa stal vôbec prvým hráčom v 12-ročnej histórii turnaja Slovakia Open, ktorý získal v jednom roku obe trofeje a je len piatym slovenským tenistom, ktorý triumfoval v dvojhre. O vynikajúcom úspechu piešťanského tenistu píše Štefan Gregorička.

Funny Faces vyrazili na veľké turné



Piešťanská hudobná formácia Funny Faces (FF) vyrazila na koncertné turné. Našinci sa na nich môžu tešiť 16. decembra. Pozoruhodnosťou tejto skupiny je nielen, že najstarší muzikant má iba devätnásť rokov, ale že všetci prinášajú do skladieb svoj hudobný, zväčša už vyhranený štýl. A preto je produkcia FF plná života.

Elektronický strážca seniorov



Aj dôchodcovia môžu mať svojho osobného strážcu. Ak sa stratia, ale im príde zle, dispečing môže okamžite zistiť ich polohu a vyslať pomoc.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela