Detské rybárske preteky pokropil dážď

Detské kaprie rybárske preteky o pohár starostky obce Banka už tradične organizuje Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu Piešťany. Ide o podujatie, ktoré sa teší veľkej obľube. Na preteky prichádzajú s malými rybármi aj rodičia či starí rodičia, aby ich podporili v záľube ryby nielen chytať, ale sa o nemé tvory i vodné toky starať a zarybňovať ich.

Záverečné foto s organizátormi rybárskych pretekov. Diplomy a ceny získali tí najlepší v takomto poradí: Miroslav Samuhel, Damián Drahovský, Adrián Zelo, Matej Mihalík, Dávid Drahovský a Dominik Kútny (Autor: Ján Székely/Obec Banka)

Na tohtoročnom Piscari Slovakia Cup bolo 65 súťažiacich vo veku od troch do štrnásť rokov. Preteky sa konali v sobotu 25. mája a ani ranná prietrž mračien rybárov od súťaženia neodradila. V zarybnenej vode Obtokového ramena Váhu si dobre zachytali. „Veľká vďaka patrí organizátorom, sponzorom, deťom i rodičom, ktorí deti podporujú v tejto krásnej záľube,“ povedala starostka obce Banka Tatiana Julinyová.

V závere sa na stupne víťazov postavili, diplomy a ceny získali tí najlepší v takomto poradí: Miroslav Samuhel, Damián Drahovský, Adrián Zelo, Matej Mihalík, Dávid Drahovský a Dominik Kútny. Malých rybárov podporilo aj Mesto Piešťany, ceny im odovzdával viceprimátor Ján Krupa.

MsO SRZ Piešťany ďakuje všetkým sponzorom i rodičom, ktorí prispeli k zorganizovaniu týchto tradičných pretekov. „Naším cieľom je a vždy bude motivovať a rozvíjať u detí záujem o život v našich riekach a jazerách, a tak aj v tomto smere prispieť ku kladnému rozvoju detskej duše vo vzťahu k prírode okolo nás. Športovým rybolovom chceme deti podnietiť k zmysluplnému tráveniu voľného času,“ uviedol za organizátorov podujatia Ján Székely.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof