Zachránili starčekov aj dieťa, riešili nehody áut, cyklistu i motocyklistu

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 24. apríla 2024, 00:01

Piešťanských hasičov zavolali v pondelok 15. apríla na hasenie ohňa, ktorý založil majiteľ chaty na Červenej veži v obci Banka, keď spaľoval odpad. Išlo o neohlásené spaľovanie. Oheň na rozlohe asi osem metrov štvorcových hasiči zlikvidovali.

Pri firme Inalfa v Krakovanoch došlo k zrážke osobného auta s kamiónom, auto skončilo v tráve mimo cesty. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V ten istý deň znášali hasiči v transportnej plachte nadrozmerného staršieho muža z domu na Kukučínovej ulici v Piešťanoch do sanitky.

V pondelok po deviatej večer volala o pomoc v uzamknutom rodinnom na Mudroňovej ulici v Piešťanoch staršia pani, ktorá sa nachádzala za uzamknutými bezpečnostnými vchodovými dverami. Hasiči do bytu vnikli pomocou rebríkov cez zadné okno domu. Odomkli a zranenú paniu spolu s policajtmi uložili na posteľ, aby sa o ňu mohla postarať záchranná služba.

V zákrute na Topoľčianskej ceste v obci Banka sa v utorok 16. apríla v silnom vetre zrútil na cestu strom a bránil v premávke. Hasiči sa postarali o bezpečnosť premávky a strom popílili a odpratali.

Na Banku smerovali v ten deň ešte raz, a to na Inoveckú ulicu, kde sa v rodinnom dome na toalete zamkol dvojročný chlapec. Hasiči toaletu otvorili a chlapča oslobodili.

Na požiar bútľavého stromu na Lide upozornili hasičov vo štvrtok 18. apríla večer. Hasiči k miestu dorazili pomocou štvorkolky a oheň zlikvidovali.

Keď pálite odpad, dávajte si veľký pozor, aby sa vám nestalo to, čo zažil majiteľ rodinného domu v Sokolovciach v piatok 19. apríla. Oheň, ktorý založil, preskočil na steny a strechu rodinného domu. S požiarom sa popasoval muž sám pomocou záhradnej hadice. Hasiči, ktorí tam prišli, termokamerou prekontrolovali priestory. Pretože obhorela stena a drevené podhľady, tlejúce dosky postŕhali.

V piatok okolo pol tretej popoludní sa na Železničnej ulici v Krakovanoch pri firme Inalfa tvorili kolóny, ktoré vznikli v dôsledku zrážky osobného auta s kamiónom. Auto skončilo havarované vedľa cesty v tráve, nákladiak ostal stáť pri firme KJG. Zraneného vodiča ošetrili hasiči, ktorí následne vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia, vymedzili miesto nehody kužeľmi a po naložení havarovaného auta a odvezení odťahovou službou cestu upratali od úlomkov plastov.

Spaľovanie odpadu a rozbitých paliet si v piatok okolo deviatej večer naplánovali pracovníci firmy sídliacej v priemyselnom areáli na Piešťanskej ulici v Sokolovciach. Hasiči oheň uhasili spoza plota vysokotlakovým prúdom vody a majiteľa firmy požiadali, aby si zabezpečil povinný dvojhodinový dohľad nad ohniskom.

V nedeľu 21. apríla okolo pol siedmej večer došlo na piešťanskej križovatke ciest Kláštorská-Čkalovova k nehode cyklistu s motocyklistom. Starší cyklista si zranil hlavu. Ošetrili ho záchranári, ktorí ho odviezli do nemocnice. Hasiči miesto nehody vymedzili kužeľmi a na motorke vykonali protipožiarne opatrenia.

Na Ružovej ulici v Piešťanoch mali v pondelok 22. apríla ráno prácu mestskí policajti aj hasiči. Tých druhých požiadali, aby odstránili zabezpečovacie zariadenie z osobného auta, papuču rozrezali karbobrúskou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana