Menili fast fashion za slow fashion

Vymeň fast fashion za slow fashion. Aj tak by sa mohol nazvať komunitný event Povianočný Swap oblečenia v piešťanskej ARTE. Združenie mladých kreatívnych ľudí – Christopher Svitok, Adriána Tibenská a Martina Valková – zorganizovalo výmenu oblečenia už po niekoľkýkrát.

Do piešťanskej ARTY prišlo v sobotu 27. januára približne tristo swaperov. (Autor: Kristína Doktorová)

Organizácia Swapnito počas viac ako šesťhodinového eventu okrem výmeny oblečenia pripravila pre swaperov (ľudia, ktorí vymieňajú oblečenie za iné – pozn. red.) aj domáce občerstvenie a akustický gitarový koncert mladej speváčky. Organizátori pozvali i lokálnych výrobcov upcyclingovej módy.

„Je úžasné vidieť radosť v očiach ľudí, keď si u nás nájdu kúsky oblečenia, ktoré už dlho hľadali,“ povedala s úsmevom Adriána. „Vždy sa tešíme na swapovanie. Nabíja nás to energiou do ďalších eventov, ale aj do súkromného života,“ dodala Martina. „Dnes napríklad prišli aj dôchodkyne a bolo úžasné vidieť, ako si skúšali oblečenie s úsmevom a navzájom si dávali komplimenty, ako im to sadne,“ prezradila Adriána.

Na swape sa vymenilo veľké množstvo oblečenia a doplnkov. Christopher odhaduje účasť na 300 swaperov: „Nečakali sme takú veľkú účasť. Od rána sme sa nezastavili. Ľudia chodili a vymieňali si oblečenie. Už sa tešíme na teplé obdobie, aby sme mohli mať časť swapu aj vonku.“

Účastníci akcie odchádzali nadšení. „Swap nie je len o oblečení, ale aj o komunite a o tom, že sa stretnete so známymi a porozprávate sa. Máme veľa pozitívnych ohlasov a sme radi, že okrem pravidelných swaperov prichádzajú noví,“ doplnila Martina.

Organizátori dodali, že už pripravujú ďalší swap a chcú priniesť aj viacero noviniek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard