Hoteláci z Piešťan sú najlepší mladí baristi

Už sedem rokov organizuje Medzinárodný kávový inštitút celoročnú súťaž pre mladých baristov s názvom Slovak Barista Cup junior. V roku 2023 sa viac ako tridsať baristov z dvadsiatich piatich škôl gastronomického zamerania v šiestich kolách súťaže stretlo v rôznych kútoch Slovenska. Obrovským úspechom je, že hoteláci z Piešťan zvíťazili v obidvoch kategóriách.

Adam Botka získal celkové prvenstvo medzi staršími baristami a Lenka Dobrovolná zvíťazila medzi mladšími. (Autor: HAĽW)

Študent Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera, Adam Botka, získal celkové prvenstvo medzi staršími baristami a Lenka Dobrovolná zvíťazila medzi mladšími baristami. Gestorom piešťanských baristov bol opäť celoročne Milan Elčík. „Všetkým gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu! Ďakujeme tiež Medzinárodnému kávovému inštitútu za motiváciu mladých baristov,“ uviedol riaditeľ piešťanskej „hotelky“ Ladislav Blaškovič.

Slovak Barista Cup junior je súťaž, v ktorej súťažiaci okrem prvej disciplíny nastavenia mlynčeka musia v druhej počas časového limitu desať minút pripraviť dve správne espressá, dve správne cappuccina a dva voľne miešané nápoje, ktorých základom je espresso. Okrem nápojov sa hodnotia presné postupy, hygiena či komunikatívnosť.

Hotelová akadémia Ľ. Wintera v Piešťanoch vychováva teda ďalšie nádeje v kávovom odvetví. Na občerstvenie pamäte Nikita Mária Rigová uspela v celoročnej súťaži Slovak Barista Cup junior 2022, vďaka čomu získala možnosť cestovať na stáž do exotickej Brazílie. Aj túto študentku pripravoval pedagóg Milan Elčík, ktorému sa podarilo profesijne „vychovať“ už viacero úspešných laureátov tejto súťaže.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina