Dinosaury zo Sĺňavy odštartovali sezónu

Milovníci chladných vôd sa počas druhej adventnej nedele stretli na brehu vodnej nádrže Sĺňava, aby spoločne pokorili len párstupňový Váh a urobili tým čosi pre seba a svoje zdravie. Nechýbala skvelá atmosféra, teplý čaj, ba dokonca ani kapustnica.

Otvorenie otužileckej sezóny si milovníci studených vôd nenechali ujsť. foto: archív Miroslava Novotu

Sĺňavskí Dinosaury sa stretli v nedeľu 10. decembra o 11.59 h v bufete Dino. Odhodili oblečenie, navliekli plavky, ochrannú obuv, čiapky či rukavice a jeden po druhom vkročili do chladnej vážskej vody.

„Dá sa povedať, že išlo o oficiálny prvý ročník po minuloročnom nultom,“ prezradil nám dlhoročný otužilec Miroslav Novota s tým, že zrazy u Dina prebiehajú od roku 2017, keď sa partia otužilcov z Piešťan a okolia dala dokopy a rozhodla sa tráviť na tomto mieste príjemné nedeľné dopoludnia. „Túto akciu aj predošlé stretnutia vždy organizoval nestor otužovania a behu v Piešťanoch Eduard Kučkovský. Edo, ďakujeme za príjemnú atmosféru, čaj a kapustnicu!“ doplnil Novota.

Informácie o spoločných termínoch otužovania nájdete aj vo facebookových skupinách Pieščanské mrože alebo Sĺňavské žraloky. Ak ste začiatočník alebo začiatočníčka, poraďte sa so skúsenými otužilcami a nechoďte do vody sami. Najlepšie je síce začať s otužovaním už na jeseň, no nezabúdajte, že v akomkoľvek čase je najdôležitejším predpokladom váš dobrý zdravotný stav. Taktiež pamätajte, že otužovanie je o pravidelnosti a nie o výdrži, prípadne o preceňovaní svojich síl a dokazovaní si čohokoľvek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína