Nočná policajná naháňačka v Piešťanoch

Piešťanskí policajti v pondelok nadránom prenasledovali vozidlo, v ktorom sedeli dvaja muži. Policajná hliadka si krátko pred 03:00 hodinou ráno, všimla na Bratislavskej ceste v Piešťanoch zelenú Škodu, ktorá mala poškodenú prednú časť. Rozhodli sa preto vozidlo zastaviť a skontrolovať.

(Autor: FB Polícia SR - Trnavský kraj)

Vodič však ani na opakované výzvy na zastavenie nereagoval a začal pred policajtmi unikať. Počas jazdy pritom narazil do ľavej zadnej časti zaparkovaného auta Fiat. Ani to ho nezastavilo a pokračoval smerom na obec Veľké Orvište. Pri prejazde pravotočivej zákruty vyletel mimo cestu a auto nakoniec zostalo stáť v poli.

Policajti oboch mužov, ktorý sa v aute viezli, skontrolovali. Pri lustrácii zistili, že tridsaťsedemročný vodič má právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

Tridsaťdvaročný spolujazdec zas mal v aute a v peňaženke vrecká a škatuľku s neznámou kryštalickou látkou a sušenou zelenou rastlinou. Všetky predmety policajti zaistili a zaslali na expertízu do Bratislavy.

„Policajti oboch mužov obmedzili na osobnej slobode. Vodiča riešime nielen za nerešpektovanie policajnej výzvy a spôsobenú dopravnú nehodu, ale aj za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu v zmysle zákona môže hroziť väzenie až na 2 roky. Spolujazdca riešime v súvislosti s prečinom nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade dokázania viny mu môže hroziť až 3 ročný pobyt za mrežami,“ informuje na sociálnej sieti polícia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida