Hasičský sumár: Bomba, nehody, oslobodenie mladej ženy aj užovky

V budove Okresného súdu v Piešťanoch nahlásil neznámy páchateľ v pondelok 11. septembra existenciu nástražného výbušného systému. Z toho dôvodu museli objekt na Nálepkovej ulici evakuovať a vykonať všetky potrebné zisťovacie opatrenia. Ako vždy, planý poplach zburcoval políciu či hasičov.

Na Topoľčianskej ceste v obci Banka skončilo jazdu auto na streche v jarku pred domom. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Dve osobné autá sa zrazili vo štvrtok 14. septembra na Skalnej ulici v Piešťanoch. O dvoch zranených účastníkov nehody sa postarali najskôr piešťanskí hasiči a potom záchranári. Hasiči vykonali na autách protipožiarne opatrenia, zlikvidovali vytečené škodliviny a po zdokumentovaní nehody políciou odtiahli autá na krajnicu. Pri nehode bolo na ceste veľa úlomkov i odpadu, a tak povolali na očistenie komunikácie pracovníkov zo Služieb mesta Piešťany.

Po rebríku až k mladej žene, ktorá uviazla vyvretá na balkóne v byte prvom podlaží v Mierovej ulici v Piešťanoch, sa vyšplhali hasiči vo sviatočný deň, v piatok 15. septembra popoludní. Žena zliezla po rebríku sama.

V bytovom dome na Ulici A. Hlinku zaznamenali v sobotu 16. septembra v ranných hodinách vytekajúcu vodu. Hasiči zistili, že ide o prasknuté potrubie v stupačke, takže uzavreli príslušný ventil.

K neželenej návšteve v záhrade rodinného domu na Ulici pplk. V. Ábela v Piešťanoch povolali v sobotu 16. septembra príslušníkov HaZZ. Ukázalo sa, že po záhrade si lezie užovka obojková. Hasiči ju odchytili a pustili do voľnej prírody.

Na Topoľčianskej ceste v obci Banka skončil v nedeľu 17. septembra ráno vodič osobného auta svoju jazdu na streche v priekope. Záchranári sa postarali o zraneného a hasiči vykonali na jeho vozidle protipožiarne opatrenia, posypali vytečené škodliviny sorbentom a cestu okolo upratali od úlomkov.

V ten istý deň príslušníci HaZZ zasahovali aj pri nehode dvoch osobných áut na diaľnici v smere na Bratislavu. Záchranári vyšetrili troch účastníkov nehody, našťastie vyviazli bez zranení. Hasiči vykonali všetky potrebné technické opatrenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián