Stretli sa po 60 rokoch, pozdravujú svoju deväťdesiatročnú triednu učiteľku

Stisky rúk, objatia, úsmevy a možno aj slzy dojatia na krajíčku očí sprevádzali stretnutie bývalých žiakov už deväťdesiatročnej triednej učiteľky Viery Balšanovej, ktorí navštevovali Jedenásťročnú strednú školu v Piešťanoch. Sídlila v budove dnešného gymnázia na Námestí SNP a jej súčasťou bola základná škola.

(Zľava) vrchný rad: Bohuš Žitňanský, Emil Orviský, Viktor Vavro, Marián Voderadský, Ľubka Kolláriková, Eva Hulmanová, Štefan Orviský, Pavol Mocnay, Roman Sinylnik, stredný rad: Peter Fáber, Laco Šiška, Gabika Kováčová, Daša Fudová, Tonka Hodulová, spodný rad: Nina Janíková, Viera Kačková a Anička Fajtová. (Autor: Antonia Slemenská/archív fotografky)

Za všetkých spolužiakov nám stretávku priblížila Antonia Slemenská: „Stretli sme sa v sobotu 26. augusta v Mliečaku. Boli sme tam my, spolužiaci zo základnej školy triednej učiteľky pani Viery Balšanovej. Spolužiaci prišli z Piešťan, Košíc, Bratislavy i z Austrálie. Bolo nám veselo a stále sme sa mali o čom rozprávať. Týmto zároveň srdečne pozdravujeme našu triednu učiteľku, ktorá práve v týchto dňoch oslávila vzácne jubileum – 90 rokov. Veľmi sme ju spomínali. Nemohla prísť zo zdravotných dôvodov, ale údajne je mysľou čulá. Keď sme sa stretli pred desiatimi rokmi, všetkých do jedného nás poznala.“

Spoločná fotografia prvákov pred bránou gymnázia. Bolo ich 46, čítať a počítať ich učila pani učiteľka Javorská (vpravo).

Radi uverejňujeme nielen fotografiu z aktuálnej augustovej stretávky, ale aj historickú snímku, na ktorej sú súčasníci ako prváčikovia so svojou prváckou učiteľkou pani Javorskou. „Bolo nás vtedy v triede štyridsaťšesť,“ dodala hrdo Slemenská.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián