Ratnovce: Parádne hody aj so súťažnými gulášmi

Ratnovčania prežili svoj hodový júlový víkend parádne. Vonku bolo nádherné počasie a oni si spolu s rodinnými príslušníkmi užívali slnko, pohodu, atrakcie, gulášovanie, koncerty aj hodovú omšu.

(Autor: vd/archív obce Ratnovce)

Už v predstihu, v piatok 21. júla, osadili na miestnom futbalovom ihrisku tabuľu s menom rodáka, ktorý sa značnou mierou zaslúžil o vybudovanie športoviska, takže názov znie: Areál Viliama Kozáka. S sobotu si tu kuchári opásali štýlové zástery, ktoré im rozdala obec, a súťažne sa pustili do varenia gulášu. Medzitým členovia miestneho kynologického klubu predviedli, ako vycvičili svojich štvornohých miláčikov. Hľadali stopu, ale predviedli aj obranu či iné nacvičené prvky. To už sa po trávniku v zadnej časti areálu prechádzal koník, ktorý vo svojom sedle nosil deti, aby zažili pohľad z chrbta koňa a rodičia si ich mohli fotiť. Iné deti sa dosýta vyskákali v nafukovacom hrade či nakupovali všakovaké hodové podarúnky v stánkoch.

Keď sa guláš uvaril, na rad prišla odborná porota. Každú vzorku ochutnali bývalí starostovia obce Štefan Tvaroška (1998-2002) a Martin Adamča (2002 – 2014), tretím porotcom bol otec tenistky Magdalény Rybárikovej, Anton a dvoch ďalších si vybrali návštevníci hodov – jedným z nich bol náš kolega z Piešťanského týždňa, Stanislav Vavro, a druhým bol vášnivý rybár a kuchár Mário Pikus. Manažment hodov zabezpečovala starostka obce Daniela Sigetová spolu s poslankyňami a poslancami obce. Tým pomohol zablahoželať víťazom súťaže vo varení gulášu vicežupan Rasťo Mráz. Víťazný guláš navarili Sigetovci, len o jediný bod za nimi sa umiestnili Gaconi a tretie miesto získal tím Ferrari, alebo inak – Prindiši, príbuzní hokejistu Adama Sýkoru. Mimochodom, práve on zavítal na slávnostnú omšu, ktorú v nedeľu celebroval miestny dôstojný pán, farár Juraj Siťáž. Svätá omša bola dôstojným obradom, ktorý zažili desiatky veriacich. Po dobrom obede nasledovala voľná zábava a vystúpenie krojovanej speváckej skupina Krakovčanka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana