Most v Horných Orešanoch po úplnej rekonštrukcii otvoria vo štvrtok

Most na ceste II/502 v Horných Orešanoch v okrese Trnave po jeho rekonštrukcii otvoria cestári pre všetku dopravu vo štvrtok 29. júna o 16:00. Uzatvorený pre dopravu aj chodcov bol od 15. marca, kedy sa začalo s búraním pôvodného mosta a následne s výstavbou nového. Pre vodičov boli vyznačené obchádzky cez okolité obce, predovšetkým v prvých dňoch sa im snažili vyhnúť a skúšali prejsť na druhú stranu potoka Parná cez miestne komunikácie v Horných Orešanoch, ktoré na takúto záťaž neboli stavané.

V Horných Orešanoch starý most zbúrali, na jeho miesto vybudovali nový. Foto: TTSK

„Zvýšila sa tak niekoľkonásobne premávka napríklad pri škole či detskom ihrisku, kadiaľ, samozrejme, museli prechádzať aj všetci domáci. Na jednej strane uzatvorenie mosta prinieslo vylúčenie kamiónovej dopravy z cesty II. triedy a istý kľud, na druhej strane aj zvýšenú premávku a konfliktné situácie na miestne cesty, ktoré tým dosť trpeli,“ povedal starosta Horných Orešian Marek Boháček. Od otvorenia mosta očakáva starosta upokojenie situácie v bočných uličkách a tiež zjednodušenie situácie pre domácich. Rekonštrukcia mosta z roku 1969, ktorý patrí Trnavskému samosprávnemu kraju, však bola podľa neho nevyhnutná. Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja za ňu zaplatí takmer 500-tisíc eur.

Stavebné práce na moste sa mali pôvodne začať už o rok skôr. Vtedy vysúťažená firma, ktorá vo verejnom obstarávaní uspela s cenou 333-tisíc eur, si stavenisko neprevzala s vysvetlením, že po náraste cien stavebných materiálov je pre ňu zazmluvnená cena neakceptovateľná. Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja musela verejné obstarávanie na zhotoviteľa zopakovať.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana