Veľké Kostoľany: Prvé jarné preteky sa rozbehli vo veľkom štýle

  • atletika / Šport
  • 17. mája 2023, 22:26

Kostolanský májovec prilákal viac ako dvesto bežcov, ktorých neodradila ani nie príliš priaznivá predpoveď počasia. Na svoje si prišli všetky vekové kategórie od najmladších detí až po bežcov nad 60 rokov.

(Autor: run ForRest run o.z.)

Začiatok podujatia odštartovali detské behy, v ktorých si deti mohli zmerať sily hneď v štyroch kategóriách. Všetky treba veľmi pochváliť za ich výkony, zmysel pre fair-play a športového ducha navzdory krátkemu májovému dáždiku. Kvetinové konfety vystrelené starostom Veľkých Kostolian odštartovali hlavné behy na 5 a 10 kilometrov na trase vedenej po uliciach obce a priľahlých zakvitnutých poľných cestách.

Bežecké preteky absolvovali aj najmenší účastníci Kostolanského májovca.

Pre všetkých zúčastnených nebežcov bol pripravený bohatý kultúrny program, súčasťou ktorého boli tanečné a pohybové štúdio Crazy Family z Trnavy a štúdio vzdušnej akrobacie Aerial Flow z Trnavy. V rámci ich workshopu si mohli návštevníci vyskúšať akrobatické techniky aerial hoop a aerial silk. Sprievodný program prebiehal na pódiu plnom dekorácií v májovom duchu a za hudobného sprievodu dídžeja Site Production.

Na 5 km trati zvíťazil Matej Macho, prvou ženou v cieli bola Zdenka Hezká z Atletického klubu Šaľa. V behu na 10 km sa stal víťazom Michal Burza z klubu bernohy.sk a ako prvá žena dobehla Jarmila Hastíková z klubu Napajedla. Veľké Kostoľany úspešne reprezentovala Simona Mikulová, ktorá sa v rámci 10 km trate umiestnila na druhej priečke.

Po slávnostnom vyhlásení víťazov bola pre bežcov pripravená bohatá tombola s cenami od sponzorov podujatia. Akciu ukončil Dobrovoľný hasičský zbor z Veľkých Kostolian hasičskou penou, ktorá potešila aj tých najmenších (ne)bežcov.

zdroj: run ForRest run o.z.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav