Piešťanských hasičov zavolali aj k výbuchu v Bielom Kostole

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni zachraňovali srnčeka zaseknutého v bráne, uvoľňovali aj autá v kúpeľoch, keď na ne padol zlomený vršiak stromu, ošetrovali zraneného vodiča v Rakoviciach a operačné stredisko ich poslalo aj k nehode pod Havranom, kde havaroval motocyklista. Zasahovali tiež pri poplašnom nahlásení bomby na okresnom súde i pri reálnej udalosti v obci Biely Kostol, kde výbuch plynu zdemoloval bytovku.

(Autor: FB HaZZ)

Prvý výjazd mali hasiči na Vodárenskú ulicu z zaseknutému srnčekovi, o ňom píšeme na inom mieste novín podobne, ako i o nástražnom výbušnom systéme na Okresnom súde v Piešťanoch. V stredu 10. mája v skorých ranných hodinách víchor zlomil strom a jeho vršiak padol na osobné autá zaparkované na Kúpeľnom ostrove neďaleko hotela Balnea Grand. Konáre i strom hasiči popílili a drevo poodvážali pracovníci kúpeľov, ktorí zabezpečili aj kontaktovanie majiteľov áut a následné úkony.

V stredu popoludní sa v Rakoviciach zrazili dve autá, pričom o jedného zraneného vodiča sa ešte pred príchodom lekára postarali hasiči. Tí následne vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia a po ich odtiahnutí upratali cestu. Premávku riadila polícia, autá púšťala striedavo, v oboch jazdných pruhoch sa totiž nachádzali havarované vozidlá.

Štvrtok 11. mája sa niesol nielen v znamení poplašnej správy v celej republike o bombe na súde, ale za obcou Banka smerom na Havran havaroval aj motocyklista. Už pred príchodom hasičov sa o zraneného postarali záchranári, a keďže išlo o lokalitu, ktorá spadá do pôsobnosti vedľajšieho okresu, piešťanskí hasiči prenechali prípad kolegom z Topoľčian.

Hovorí sa, že trinástka prináša smolu. Práve v sobotu 13. mája večer v obci Biely Kostol pri Trnave vybuchol plyn v bytovom dome, pričom poškodil aj statiku budovy. Do akcie povolali všetkých hasičov z Trnavy, na výpomoc prišli aj Piešťanci s cisternou. Piešťanskí hasiči ostali v Trnave v pohotovosti, a tak ich ešte operačné stredisko poslalo k požiaru kontajnera na Hornopotočnej ulici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana