Útočníkovi z regionálneho vlaku hrozia tri roky za mrežami

  • Krimi / Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 21. marca 2023, 14:20

ÚTOK VO VLAKU KVÔLI DÚHOVEJ STUŽKE. Policajtom železničnej polície sa podarilo získať dôkazy a stotožniť muža, ktorý mal minulý rok, po slovnej potýčke oboch strán fyzicky napadnúť mladú ženu a muža v regionálnom rýchliku z Bratislavy do Trnavy.

ilustračné foto (Autor: FB polícia)

Muža stotožnili podľa lístka z futbalového zápasu

Na základe medializovaných informácií začali policajti železničnej polície „ex offo“ vo veci konať a okolnosti celého incidentu preverovali v spojitosti s trestným činom výtržníctva. Na začiatku vyšetrovania nebola známa totožnosť ani obetí a ani podozrivých. Incident vo vlaku sa stal iba deň potom, ako došlo k vražde dvoch ľudí v meste Bratislava pred barom Tepláreň. Za účelom objasnenia celého priebehu incidentu, ale aj stotožnenia obetí a podozrivých osôb, zaistila polícia kamerové záznamy zo železničnej stanice v Trnave a krátko po incidente sme hľadali svedkov aj cez sociálne siete.

Poverenému policajtovi sa nakoniec podarilo v tomto prípade prelomiť dôkaznú núdzu. Nakoľko polícia disponovala prvotnou informáciou, že fyzického útoku sa mali dopustiť fanúšikovia Slovana Bratislava, muža  podozrivého z fyzického útoku stotožnili podľa zakúpeného lístku na futbalový zápas ŠK Slovan Bratislava vs. FC Bazilej, konaného v rovnaký deň ako došlo k útoku. Na futbalovom zápase bolo vtedy vyše 13.000 fanúšikov.

Totožnosť obetí – ženy a muža bola rovnako polícii neznáma, no nakoniec ich policajti stotožnili podľa lístka, tentoraz podľa cestovného lístka na vlak. Totožnosť podozrivého muža potvrdili nakoniec aj obete pri rekognícii osoby. Z výtržníctva je tak obvinený 29-ročný muž zo Serede, fanúšik Slovanu.

Na základe dôkazov malo prísť večer 13. 10. 2022 vo vlaku medzi podozrivým a obeťami najskôr k slovnej výmene. Silné emócie prešli nakoniec zo strany obvineného až do fyzického útoku, pri ktorom mal obvinený ženu kopnúť do tváre a mladému mužovi dať facku. Pred samotným útokom mal zakričať slová „opäť vystrieľam Tepláreň“. Vykonanými úkonmi sa zatiaľ nepreukázalo, že by útočník zaútočil na osobu z nenávisti pre jej skutočnú alebo domnelú sexuálnu orientáciu. Tieto skutočnosti sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

Podozrivý muž je stíhaný políciou na slobode a v prípade dokázania viny mu môže hroziť strata slobody až na 3 roky.  

KR PZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava