Strieľali o majstrovský titul

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. marca 2023, 00:02

Za desiatky tisíc rokov sa postupne z loveckého umenia vyvinul olympijsky šport. Nie je u nás národným športom a nemá tradíciu ako hokej či futbal, ale začína sa mu venovať čoraz viac detí. Vyžaduje silu, vytrvalosť a sústredenie. O úspechu rozhodujú detaily. Zväčša vyhráva strelec, ktorý urobí najmenej chýb. Rozprávame o lukostreľbe a najmenej chýb pred pár dňami urobila Paulína Paulovičová z Veľkého Orvišťa.

Paulína Paulovičová z Veľkého Orvišťa obhájila majstrovský titul. Rozhodol o tom zlatý šíp. (Autor: Pavol Paulovič)

V nedeľu 12. marca vyvrcholili v Žiline halové Majstrovstvá SR mládeže v terčovej lukostreľbe. V kategórii dievčat do 14 rokov obhajovala prvenstvo Paulína Paulovičová, ktorá reprezentuje klub SportAcademy Hlohovec a v tejto sezóne si už vystrieľala tretie miesto v Slovenskom pohári.

Po vyrovnaných vyraďovacích súbojoch postúpila Paulína do finále, ktoré bolo ako „remeň“. Prvý súboj prehrala o jeden bod a potom nasledovali tri remízové súboje. Posledný súboj vyhrala o dva body a finále musel rozhodnúť zlatý šíp. Je to len jeden výstrel a zvíťazí strelec, ktorého šíp bude najbližšie k stredu terču. Posledný vystrelený šíp od Paulíny do desiatky rozhodol o tom, že obhájila majstrovský titul.

Strelkyňa z Veľkého Orvišťa sa môže pripravovať aj na obhajobu majstrovského titulu v letnej časti súťaže, kde bude strieľať na 50 metrov.

Pavol Paulovič

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava