Vesnu museli operovať, útulok prosí o pomoc

Pracovníci piešťanského útulku odchytili minulý týždeň v obci Pečeňady túlavú sučku plemena westík. Ostrihali ju, poskytli jej útočisko i zdravotnú starostlivosť, tá však preukázala vážne ochorenie.

(Autor: FB Viac úsmevov:))

Sučku, ktorá dostala meno Vesna, vyšetrili na veterinárnej klinike, kde jej diagnostikovali vážne ochorenie s názvom pyometra. Ide o ochorenie psov, charakteristické nahromadením patologického obsahu hnisavej konzistencie v maternici. Vesnu preto urgentne zoperovali, pričom zistili, že mala taktiež dvojstranný pruh. Krátko po operácii bojovala o život, ale, našťastie, vyhrala a prebrala sa z narkózy. Nastali však komplikácie. Po prevoze z kliniky jej útulok našiel dočasnú opateru v domácnosti, no onedlho putovala k zvieraciemu lekárovi opäť. Sučka totiž začala močiť krv, a tak dostala ďalšie lieky.

„Doterajšie náklady na jej liečbu sa vyšplhali na sumu 392,35 eur, čo je pre útulok veľká položka, a to najmä, keď bojujeme aj s mnohými inými problémami na zabezpečenie chodu zariadenia,“ uviedli pracovníci útulku, pričom priblížili, že len oprava auta ich stála 411 eur, na nákup diétneho krmiva potrebujú 700 eur, na opravu kotla 500 eur. „Touto cestou prosíme o finančnú podporu pre Vesnu. Sme vopred vďační za každý príspevok,“ dodali. Pomoc môžete zaslať na IBAN: SK5011000000002926886043, BIC: TATRSKBXXXX. Do poznámky pre príjemcu uveďte heslo Vesna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina