Úspechy piešťanských atlétok

  • atletika / Šport
  • 6. marca 2023, 23:27

V bratislavskej hale Elán sa v nedeľu 26. februára konali atletické majstrovstvá Slovenska dorastencov. Zúčastnili sa ich iba dve atlétky TJ Družba Piešťany, ale boli veľmi úspešné. Eliška Drahovská si vybojovala bronzovú medailu v behu na 1500 metrov.

Anna Matúšová (uprostred) potvrdila, že patrí medzi atletickými veteránmi k absolútnej špičke. (Autor: Annamária Halmová)

V sobotu 25. februára sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v päťboji. Po prvýkrát si túto náročnú disciplínu vyskúšala aj mladá atlétka Natália Krepopová z TJ Družba Piešťany. Šesťdesiatpäť pretekárok z celého Slovenska súťažilo v behu na 60 m cez prekážky, vo vrhu guľou, v skoku do diaľky a v behu na 600 m. V behu cez prekážky sa Krepopovej nedarilo, no v ostatných disciplínach vynikala a skončila na 12. mieste.

V závere februára sa konali aj majstrovstvá Slovenska veteránov. Zdravotné dôvody nedovolili zúčastniť sa Annemárii Halmovej ani Eduardovi Kučkovskému, ale Piešťany úspešne reprezentovala Anna Matúšová. Zvíťazila v skoku do výšky i v skoku do diaľky a druhé miesto obsadila v behu na 60 m. V marci čakajú Matúšovú majstrovstvá Európy, na ktorých určite zabojuje o medailové umiestnenia.

Annamária Halmová

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel