Veslár Strečanský získal podporu z Fondu pre budúcnosť športu

  • Veslovanie / Šport
  • 28. februára 2023, 00:02

Stávková spoločnosť Niké popri rozsiahlej podpore slovenského profesionálneho a vrcholového športu pomáha aj našim amatérom a mladým talentom. Na tento účel založila Fond pre budúcnosť športu, v ktorom sa môžu jednotlivci či kolektívy uchádzať o finančnú pomoc na základe svojho videa. Niké už takto z fondu medzi 476 žiadateľov rozdala sumu 1 067 900 eur a projekt sa ani zďaleka nekončí.

Piešťanec Peter Strečanský patrí medzi najväčšie veslárske talenty na Slovensku. (Autor: archív Petra Strečanského)

Na juniorských MS najmladší

Finančný grant získal aj 17-ročný piešťanský veslár Peter Strečanský, ktorý dosahuje úspechy nielen na slovenskej, ale aj medzinárodnej scéne. Pochváliť sa môže niekoľkými titulmi mládežníckeho majstra Slovenska. Na majstrovstvách sveta juniorov 2021 v bulharskom Plovdive obsadil, ako najmladší účastník vo svojej kategórii, pekné 15. miesto a na európskom juniorskom šampionáte skončil na siedmej priečke.

Vlani už z juniorských MS odchádzal s bronzovou medailou v skife, čo sa predtým žiadnemu Slovákovi nepodarilo, a o mesiac nato vybojoval tretí najcennejší kov aj na ME do 23 rokov. Taktiež spomeňme tretie miesto na medzinárodnej dorasteneckej regate olympijských nádejí. Len pred pár dňami bol medzi ocenenými na podujatí Športovec Národného športového centra 2022.

Trénuje už s novým bicyklom

Obrovským snom Petra Strečanského je jedného dňa štartovať na najslávnejších hrách, prebojovať sa tam je však extrémne náročné. „Z dotácie z Fondu pre budúcnosť športu máme veľkú radosť. Šport je v dnešnej dobe drahý a takýto projekt je preto najmä pre mladých výbornou vecou,“ zneli spokojné slová otca a zároveň trénera nádejného veslára Petra Strečanského st. „Poskytnuté financie Petrovi pomohli pri kúpe bicykla, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou našich aeróbnych tréningov,“ prezradil, ako získanú sumu využili.

V máji tohto roka by to chcel Peter skúsiť na pretekoch Svetového pohára dospelých a v tom istom mesiaci sa predstaví aj na juniorských majstrovstvách Európy. V auguste potom prídu na rad majstrovstvá sveta juniorov.

Zapojte sa do fondu aj vy

Ak patríte aj vy medzi športovcov, neváhajte a zapojte sa do možnosti získať finančný grant z Fondu pre budúcnosť športu. Je to jednoduché. Stačí natočiť svoje prezentačné video a nahrať ho na stránku www.nikefondsportu.sk. Skúste to a možno aj vám pomôže fond pri plnení športových snov. zdroj: nikefondsport.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava