Vodné nádrže sú už na korčuľovanie nebezpečné

Už od leta, keď sa prakticky z takmer jednej tretiny vodnej nádrže Čerenec vo Vrbovom vytratila voda, tu vodohospodári spevňujú brehy. Na prašníckej strane dokonca uskutočnili masívny výrub starých topoľov. Do toho prišli silné minulotýždňové mrazy a v časti, kde je vodná nádrž plytšia, sa objavili prví odvážni korčuliari a hokejisti. A nielen tí, na ľad zavítali aj cyklisti. O dva dni nato v mrazivej vode si medzi topiacimi kryhami pod penziónom ľadový kúpeľ užívali otužilci. V nedeľu totiž prišlo oteplenie a korčuľovať sa už príliš nedalo.

Na zamrznutej vodnej nádrži pri Vrbovom bolo minulý týždeň živo. (Autor: FB Vrbové Online)

Približne rovnaká situácia bola i v Moravanoch nad Váhom na vodnej nádrži Striebornica. Ľad si tu od začiatku minulého týždňa užívali desiatky odvážlivcov. V sobotu 11. februára bol síce ešte pevný, ale dosť vlnitý a miestami mäkký. Napriek tomu sa korčuliari veselo preháňali aj po strede jazera.

V týchto dňoch sa má otepliť, preto ak sa rozhodnete navštíviť ktorékoľvek z miest poskytujúcich ľad vhodný na korčuľovanie, neriskujte zbytočne, dbajte na svoju bezpečnosť. Presvedčte sa o dostatočnej hrúbke a pevnosti ľadu. Zvlášť nebezpečné bývajú najmä vzduchové bubliny či miesta v okolí brehov. Korčuľujete sa vždy na vlastné riziko.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda