Susedské vzťahy utužujú aj slávnostným obedom

Susedky majú medzi sebou také dobré vzťahy, aké už v dnešnej dobe často nevidieť. Viac ako 20 rokov sa ženy z Vážskej ulice v Piešťanoch stretávajú na vianočnom posedení. Spoločne sa najedia, štrngnú si na zdravie, vypijú kávičku a potešia chuťové poháriky i niečím sladkým. No najmä sa dobre porozprávajú.

Zľava: Darina Rusnáková, Emília Lacková, Veronika Cetliová, Gabriela Lukšicová, Mária Jouini a Berta Cebová. (Autor: am)

Mnohí naši čitatelia iste poznajú svojich susedov po mene, nezriedka si s nimi aj tykajú. No požičiavanie si surovín či kuchynských potrieb, prípadne vzájomné návštevy sú dnes skôr raritou. Neplatí to však pre susedky z istého vchodu na Vážskej ulici.

Tie sa nielenže rady pozhovárajú na chodbe, pred vchodom či len tak na lavičke, dodnes udržujú aj milé spoločné tradície. Každoročne zdobia vo vchode vianočný stromček, poschodia, ba dokonca na nástenku vďaka ich šikovným rukám pribúdajú vianočné dekorácie. A čo je nevídané, medzi sviatkami sa stretávajú vždy v jednej z domácností, aby sa spoločne slávnostne naobedovali.

Tento rok sa stretli vo štvrtok 29. decembra u Berty Cebovej. „Vážené spolubývajúce, srdečne vás u mňa vítam. Prajem si, aby ste sa tu dobre cítili,“ privítala ostatné dámy hostiteľka. Na stoloch bolo pripravené slané i sladké občerstvenie, na obed sa podávalo pečené kuriatko a nechýbal ani zákusok.

Tentoraz sa susedy stretli pri stole v zložení Darina Rusnáková, Emília Lacková, Veronika Cetliová, Gabriela Lukšicová, Mária Jouini a, samozrejme, hostiteľka Berta Cebová. Stretnutie sa konalo po dvojročnej pandemickej prestávke, a tak bolo o to milšie a slávnostnejšie. Niekoľko hodín sa preberali radosti i starosti, problémy a riešenia. Susedky sa pozhovárali, zasmiali a doriešili, čo „viselo vo vzduchu“. Najmä však spoločne strávili príjemné chvíle.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel