Semikron Danfoss je najväčším zamestnávateľom vo Vrbovom

  • Inzercia
  • 4. januára 2023, 10:30

Slovenská pobočka spoločnosti Semikron Danfoss, sídliaca v mestečku pod šikmou vežou, momentálne zamestnáva viac ako 700 ľudí. Vo Vrbovom spoločnosť pôsobí od roku 1999 a naďalej sa rozrastá. Má odvážne plány, chce sa dynamicky rozvíjať, preto ponúka možnosť práce ďalším potenciálnym zamestnancom.

Spoločnosť hľadá operátorov výroby, ktorým ponúka hlavný pracovný pomer. (Autor: Semikron, s.r.o. )

Semikron Danfoss je nemecká spoločnosť so 70-ročnou tradíciou, teda aj s dlhoročnými skúsenosťami, pričom pôsobí až v 24 krajinách sveta. Jej slovenská pobočka sa nachádza niekoľko kilometrov od Piešťan a so svojimi siedmimi stovkami zamestnancov je nielen najväčším zamestnávateľom vo Vrbovom, ale patrí aj k najvýraznejším poskytovateľom pracovných miest v blízkom regióne. Firma je špecifiká tým, že neustále napreduje, no vzhľadom na svoje dlhoročné pôsobenie poskytuje tiež dôležitú stabilitu.

Už od svojho založenia, teda od konca predchádzajúceho milénia, sa firma zaoberala výrobou nízkovýkonových polovodičových usmerňovačov. Spoločnosť však rokmi napredovala a rozvíjala sa rýchlym tempom, s čím súviselo ďalšie rozširovanie výroby. Firma implementovala výrobu polovodičových výkonových modulov a neskôr i výrobu Power Hybrid súčiastok.

Prednedávnom spoločnosť čelila kybernetickému útoku, keď hackeri znefunkčnili počítače a paralyzovali tým výrobu. Napadli celú sieťovú sústavu všetkých 24 dcérskych spoločnostiach po svete, pričom trvalo vyše dvoch mesiacov, kým sa podarilo situáciu stabilizovať a opäť plnohodnotne rozbehnúť všetky výroby.

Semikron Danfoss momentálne zamestnáva viac ako 700 ľudí.

Medzitým sa však podarilo spoločnosti Semikron uskutočniť výrazný a dlho plánovaný krok k novej kapitole svojej éry. Ide o spojenie s druhou, veľmi úspešnou spoločnosťou, pôsobiacou v rovnakom odvetví – firmou Danfoss Silicon Power. Týmto spojením vytvorili globálneho technologického lídra v oblasti výkonovej elektroniky. Semikron Danfoss teda spája dve spoločnosti, navzájom sa dopĺňajúce vďaka spoločným hodnotám, z ktorých môžeme spomenúť napríklad nadšenie pre technológie, umožňujúce vytvárať udržateľnú budúcnosť.

A keďže Semikron Danfoss sa plánuje naďalej rozvíjať, ponúka záujemcom možnosť stať sa súčasťou spoločnosti. Aktuálne hľadá nových operátorov výroby, ktorým ponúka hlavný pracovný pomer. Ak sa rozhodnete pracovať vo firme Semikron Danfoss, po nástupe vás nečakajú len moderné a čisté priestory, ale aj dobrý pracovný kolektív. Okrem toho spoločnosť ponúka firemnú dopravu, prípadne príspevok na cestovné, stravovať sa môžete vo firemnej jedálni. Poskytuje aj zaujímavé voľnočasové aktivity, ako sú cvičenia, BUĎ-FIT program, fyzioterapiu, ovocné utorky, ale na utužovanie vzťahov napríklad letné posedenia či vianočné večierky. Spoločnosť má tiež vytvorený zaujímavý sociálny program pri životných a profesijných jubileách zamestnancov vo forme rôznych finančných a nefinančných príspevkov.

Spoločnosť Semikron Danfoss patrí celosvetovo k popredným výrobcom výkonových modulov a systémov predovšetkým v strednom výkonom rozsahu. Jej produkty sú jadrom moderných energeticky účinných motorových pohonov a systémov priemyselnej automatizácie. Ďalšie oblasti využitia produktov zahŕňajú okrem iného obnoviteľné energie (veterná a solárna energia) a elektrické vozidlá (súkromné autá, dodávky, autobusy, nákladné autá, vysokozdvižné vozíky a ďalšie).

Spoločnosť bola založená v roku 1951 a vo svete zamestnáva viac ako tritisíc zamestnancov. Medzinárodná sieť má výrobné zastúpenie okrem Slovenska aj v Nemecku, Taliansku, Brazílii, Číne, USA, Francúzsku a Indii.

Semikron, s.r.o.

Šteruská 3, 922 03 Vrbové

tel.: 0910/856 005

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín