Mikulášske premietanie v Dome umenia

Dom umenia Piešťany pripravuje pre malých i veľkých mikulášske premietanie. Na plátne sa v utorok 6. decembra objavia najprv o 16.30 h Websterovci vo filme a o 18.00 h bude patriť Vianočnému príbehu.

Na Mikuláša si kino v Dome umenia užijú dospelí i deti. © DUP

Najskôr zaplnia Dom umenia najmä detskí diváci a rodiny. Websterovci sú pavúčia rodina ako každá iná, a predsa sú výnimoční. Školáčka Lili už zažila viacero dobrodružstiev, ale teraz príde to najväčšie a najnebezpečnejšie: stretnutie s človekom! Ona, malá pavúčica, sa skamaráti s veľkým dievčatkom z ľudského sveta. Spolu zistia, čo je pri skutočnom priateľstve dôležité.

Renomovaní tvorcovia sú zárukou kvalitného detského programu, ocenenia Websterovci zbierajú po celom svete. Scenár a réžia patrí Kataríne Kerekesovej, vo filme hrá Matilda Straussová a o hlasy postáv sa postarali Zuzana Porubjaková, Kamil Kollárik, Richard Stanke, Henrieta Mičkovicová či Boris Farkaš. Film vznikol v tomto roku a trvá 69 minút.

Vianočný príbeh prinesie na plátno hercov Karla Rodena, Jiřinu Bohdalovú, Jiřího Lábusa, Oldřicha Kaisera a ďalších. Komédia režisérky Ireny Pavláskovej, ktorá sa odohráva počas Štedrého dňa, je plná nečakaných situácií, emócií, dojemných chvíľ, ale i zábavy. Odkrýva rodinné vzťahy u Skálovcov, kde „vládne“ známa herečka Skálová v podaní Bohdalovej. Jej syn, stvárnený Rodenom, rieši svoju prostorekosť a priateľku.

U Pazderkovcov sa zasa preberajú nepozvaní hostia a vzájomné vzťahy, ale pri sviatočnom stole sa nakoniec stretnú všetci, ktorí tam patria. Na horách sa sviatky rozhodne osláviť Viktorova rodina, ktorá rieši manželský „štvoruholník“ – on, ona, jej milenec a opatrovateľka v podaní Hynka Čermáka, Jany Plodkovej, Jana Nedbala a Sáry Sandeva. Okrem spomínaných českých hercov určite poteší fakt, že ponuku zahrať si vo Vianočnom príbehu prijal aj legendárny francúzsky herec Pierre Richard.

Vstupenky na oba filmy si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia alebo si ich môžete rezervovať na stránke www.navstevnik.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína