Piešťany sú preslávené liečivou vodou. Ani tá ale nevylieči, keď polejete drevené podlahy

  • Inzercia
  • 1. decembra 2022, 10:55

Naše mesto je na Slovensku preslávené najmä prvotriednou kúpeľnou starostlivosťou. Za vodou, ktorá lieči reumatické choroby, k nám chodia ročne desiatky tisíc návštevníkov.

(Autor: Pontus Wellgraf / CC BY 4.0.)

Pred pol rokom dokonca kúpele ohúrili arabského šejka bin Zayeda Al Nahyana a ten ich vyzdvihol ako unikátne. A hoci je voda v okolí liečivá, ak ňou polejete vaše drevené podlahy, pravdepodobne im uškodí.

V tomto článku sa pozrieme bližšie na to, aké podlahy si vybrať k vám domov, do práce alebo na chatu. Samozrejme, jednoduchou odpoveďou na dilemu v nadpise by boli vodeodolné podlahy.

Nižšie však prinášame niekoľko tipov, kde sa takáto podlaha takpovediac „uživí“. A kde si môžete dopriať aj podlahu, ktorá nie je odolná vode.

Začneme tým, čo sa ešte stále považuje za najbežnejší druh podláh na Slovensku, a Piešťany nebudú výnimkou. Laminátové podlahy sú stále populárne, a jedným dychom je nutné dodať, že už dávno nie sú tým, čo si predstavíte pod pojmom laminát z dôb socializmu. Dnes prešli evolúciou. A vedia byť ekologické, odolné a aj dizajnovo pekné.

Dôkazom je výrobca EGGER, ktorého kolekcia HOME má dnes aj synchrónne dekory – to v preklade znamená, že grafika na laminátovej podlahe je vytlačená zosynchronizovane so štruktúrou, vďaka čomu sú na pocit veľmi podobné skutočne drevenej podlahe. Ale tej sa, samozrejme, laminát nevyrovná. No je skvelou voľbou, ak hľadáte ekonomicky dobrú voľbu.

Vodeodolné podlahy sú vhodné do chodieb a kúpeľní

Ďalším segmentom, ktorý je vhodný najmä ak hľadáte odolnosť, sú kompozitné podlahy. Tu hrá prím značka AFIRMAX, a jej kolekcia LEGNAR. Dokonca vo vylepšených kúskoch LEGNAR ULTRA hovoríme tiež o synchrónnych dekoroch, rovnako ako pri laminátoch EGGER.

Kompozitné podlahy sú vodeodolné a ak ich správne položíte, máte prakticky vystarané aj v prípade, že rozliatu vodu neutriete okamžite. Medzi kompozitné podlahy patria aj vinylové podlahy PARADOR. Ideálna voľba pre ľudí s vysokým štandardom kvality a citom pre moderný interiérový dizajn.

Kompozitná podlaha sa hodí všade, ocenia ju ľudia s citom pre moderný dizajn. Zdroj: afirmax.sk

Rokmi overené klikacie systémy zaručujú jednoduchú inštaláciu a vinylový materiál poskytuje spoľahlivú ochranu pred vlhkosťou. Všetky vinylové podlahy Parador sú vhodné na podlahové kúrenie a vďaka svojej odolnosti ideálne pre použitie v kúpeľni a kuchyni.

Drevo bude vždy drevo. Aj keď náročnejšie na údržbu

Poslednou kategóriou, avšak prvou v prestížnosti, sú drevené podlahy. Práve pri tých má PARADOR vybudované najlepšie meno. Nie náhodou veľká časť západného sveta desiatky rokov kráča po drevených podlahách práve tohto nemeckého výrobcu.

Drevo nemusí znamenať len štruktúru, ktorú vytvorila príroda. Dnes už existujú aj dizajnové drevené podlahy, ktoré v sebe spájajú výhody dizajnu a funkčnosti.

Štruktúra podlahy je to, čo cítite, keď po neh chodíte. Zdroj: parador.sk

Vďaka tomu môžete stále kráčať po reálnom dreve a vychutnať si autentický pocit. Podlahy sú odolnejšie a viac vydržia. Príjemným bonusom sú rozmanité dekory, ktoré buď vy, alebo váš interiérový dizajnér, dokáže napasovať do každého priestoru.

Nech už si zvolíte akýkoľvek typ podlahy, nezabúdajte, že voda z našich kúpeľov síce lieči ľudské telo, no ani tá v prípade podláh neznamená, že ju na nej môžete ponechať dlhodobo. A do kúpeľne či chodby rozhodne voľte vodeodolné podlahy. Nech už ide o laminátové, vinylové, kompozitné či drevené podlahy PARADOR. Kvalitu oceníte postupne počas rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián