O piešťanské kúpele prejavil záujem šejk Spojených arabských emirátov

  • Piešťanský týždeň / Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. júna 2022, 16:11

Národná organizácia na podporu a propagáciu cestovného ruchu SLOVAKIA TRAVEL spolu s ministrom dopravy Andrejom Doležalom a predsedom TTSK Jozefom Viskupičom dnes privítali v piešťanských kúpeľoch delegáciu zo Spojených arabských emirátov, kde im predstavili slovenské kúpeľníctvo, ktoré je pre turistov tejto krajiny atraktívne. Predstavitelia vlády aj kraja v tejto súvislosti vyjadrili aj podporu piešťanskému letisku, kde sa v rokovaniach uvažuje o „rozlietaní letiska“ aj formou priamej linky Piešťany – Abu Dhabi. Návštevu zo Spojených arabských emirátov iniciovala jeho výsosť šejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan po tom, čo na neho zanechala veľmi dobrý dojem naša prezidentka Zuzana Čaputová.

Predstavitelia Spojených arabských emirátov sa zvítali so šéfom agentúry Slovakia travel V. Mikom (druhý vpravo), ministrom dopravy A. Doležalom (v strede) a medicínskym riaditeľom piešťanských kúpeľov B. Bánovským (vpravo). (Autor: videopressagency)

SLOVAKIA TRAVEL chce aj takýmto spôsobom propagovať cestovný ruch a zvýšiť záujem o Slovensko, návštevnosť a počet prenocovaní.

„Liečivé bahno, termálne pramene a kúpeľníctvo má u nás hlbokú tradíciu a návštevníkmi zo SAE je vyhľadávané. V spojení s našou úžasnou prírodou a horami je to niečo, čo v arabských krajinách absentuje. Chceme im ponúknuť komplexný balík pre nich unikátnych zážitkov a budeme veľmi radi ak aj vďaka potenciálnej priamej leteckej linke, o ktorej momentálne rokujeme, bude zahraničných turistov prichádzať na Slovensko čo najviac,“ povedal minister dopravy a výstavby Andrej Doležal. Ako ďalej uviedol, arabskí hostia prejavili záujem o piešťanské kúpele aj preto, že v Piešťanoch je aj medzinárodné letisko, ktoré je schopné prijímať veľké lietadlá. „Vidíme tu príležitosť, my ako štát chceme nájsť schému pomoci ako rozlietať piešťanské letisko v súlade so schémami štátnej pomoci. Nemôžme len tak naliať štátne peniaze do letiskovej infraštruktúry, bolo by to porušenie systému štátnej pomoci. Letisková infraštruktúra je plne liberalizovaná, hľadáme spôsoby, ako to urobiť. Máme nejaké nápady, práve v týchto chvíľach sa v Bruseli neoficiála rokuje o takýchto možných incentívach alebo možnostiach pomoci. Vidíme jasný potenciál v ideálnom prípade v leteckom svete – spojenie Abu Dhabi – Piešťany, alebo aspoň Abu Dhabi – Bratislava. V týchto chvíľach je to jedno. Ale povedzme si, prečo ísť do Bratislavy, keď môžu pristáť priamo tu. A to je kľúčový moment. Táto návšteva zo Spojených arabských emirátov oceňuje unikátnosť toho miesta. Storočné platany a blízkosť letiska. Oni sa nechcú prevážať limuzínami, autobusmi či vlakmi z bratislavského alebo viedenského letiska. Chcú byť tu, pristáť priamo v Piešťanoch, užiť si týždeň v širšom kontexte a potom ísť domov.“ Jeho slová potvrdil aj trnavský župan Jozef Viskupič. Obaja usilujú nielen o podporu turizmu a cestovného ruchu v Piešťanoch, ale aj o rozlietanie miestneho medzinárodného letiska.

Autor: (vd)

Podľa generálneho riaditeľa SLOVAKIA TRAVEL Václava Miku chcú takto upriamiť pozornosť zahraničných turistov nielen na slovenské kúpeľníctvo. “Ceníme si, že je tu šanca odprezentovať kúpeľníctvo, ktoré je jedným z našich najväčších potenciálov nielen z hľadiska tradície, histórie a bohatstva, ktoré slovenské kúpele ponúkajú, ale ide aj o veľkú príležitosť pre rozvoj ďalších produktov cestovného ruchu a šanca, aby k nám prišli zahraniční turisti a strávili tu dlhší čas spoznávaním ďalších rôznych atraktivít cestovného ruchu v danej lokalite,” povedal Václav Mika. “Kúpeľníctvo je cestou k spoznávaniu rôznych produktov a atraktivít Slovenska,” dodal generálny riaditeľ SLOVAKIA TRAVEL.

Medicínsky riaditeľ kúpeľov Ensana Piešťany MUDr. Boris Bánovský predstavil liečivé účinky, pre ktoré domáci aj zahraniční turisti vyhľadávajú práve kúpele v Piešťanoch. Prameň a bahno sú obzvlášť účinné na zlepšovanie pohyblivosti a zmierňovanie fyzickej bolesti a napätia. Delegácia tiež absolvovala niekoľko jedinečných procedúr, ako napríklad kúpeľ vo vode v priestoroch zrkadliska či zábaly v liečivom bahne.

(vd)/ts

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof