V Piešťanoch pletú maskovacie siete pre ukrajinských vojakov

Vojna na Ukrajine stále trvá. A aj v súčasnosti existujú možnosti, ktorými sa dá pomôcť. V Piešťanoch môžete prispieť nielen peniazmi, ale i svojím časom či nepotrebným kusom látky. Práve ten môže v konečnom dôsledku zachrániť ľudské životy.

Pletené siete pomáhajú zachrániť ľudské životy (Autor: am)

V kultúrno-kreatívnom centre Arta aktuálne pletú maskovacie siete pre ukrajinských vojakov, ktoré sú pri záchrane životov nevyhnutné. Prispieť môžete materiálom, teda použitou bavlnenou látkou vo svetlých farbách. Ideálna je stará posteľná bielizeň. Aktivisti tieto látky nafarbia požadovanými odtieňmi a nastrihajú. Následne z kusov látok pletú maskovacie siete.

Priamo pri tejto aktivite taktiež môžete pomáhať, a to každý deň v Arte na prízemí (oproti kaviarni). Priamo na toto miesto môžete priniesť aj látky, prípadne ich nechajte vo dvore na Brezovej ulici 8 v Piešťanoch. Ideálne je však predtým kontaktovať Oleksandru Kiselenko na tel. čísle 0951/364 461 pre posúdenie vhodnosti látky i pre dohodnutie času dobrovoľníckej práce.

Arta od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu podporuje ľudí, ktorí museli opustiť svoje domovy. Pletenie maskovacích sietí pripomína proces vzniku umeleckého diela, preto sa túto aktivitu rozhodli umiestniť na viditeľné miesto ako memento skutočnosti, že vojna stále trvá, hoci sa o nej v spoločnosti hovorí už menej.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida