Európski pretekári na vznášadlách na vodách Váhu

  • Šport / Ostatné športy
  • 30. augusta 2022, 08:27

Na piešťanskej Lodenici sa počas víkendu 20.-21. augusta konali hneď dve jedinečné športové podujatia – druhé kolo Majstrovstiev Európy vznášadiel a tretie a štvrté kolo seriálu Majstrovstiev Slovenska rýchlostných motorových člnov.

Preteky vznášadiel neodmysliteľne patria k piešťanskej Lodenici. (Autor: archív KVMVŠ Piešťany )

Veľká vďaka patrí najmä usporiadateľskému domácemu Klubu vodného motorizmu a vodných športov, ktorí prilákali na toto podujatie množstvo divákov. Prvotná predpoveď daždivého víkendu sa, našťastie, potvrdila až počas posledného súťažného poldňa, a tak pretekárom vo vznášadlách nič nebránilo v podávaní hodnotných výkonov.

V rámci medzinárodnej konkurencie sa najlepšie z domácich pretekárov darilo Jaroslavovi Balážovi ml., ktorý v dvoch kategóriách FS a F50 získal cenné zlato. Baláž ml. spolu s ďalším slovenským pretekárom Andrejom Kováčom sa zúčastnia aj majstrovstiev sveta vo Švédsku, ktoré sa budú konať 2.-4. septembra.

Medzi najmladšími pretekármi kategórie Formula Junior dominovala pretekárka z Francúzska Joseplinine Dupont. Vo Formule Novice, začiatočníci, putuje zlato do Nemecka zásluhou Sandi Herrmannovej. V dvoch najsilnejších kategóriách ukázali silu svojich motorov švédski pretekári, kde si zlato v kategórii F1 vybojoval Markus Weskrberg a v kategórii F2 Magnus Ivanoff.

V rámci seriálu Majstrovstiev Slovenska rýchlostných motorových člnov sa prvé a druhé kolo malo konať pôvodne v Komárne, ale pre nízku hladinu Váhu museli organizátori toto podujatie odvolať. Na Sĺňave sa ale podarilo odjazdiť tretie (sobota) aj štvrté kolo (nedeľa) tohto seriálu. V kategórii OSY-400 si prvenstvo z obidvoch kôl odniesla Barbara Bazinská z klubu Kormorán Komárno. V kategórii FV 500 sa podarilo vybojovať prvenstvá z obidvoch dní opäť Kormoránu Komárno vďaka Miroslavovi Bazinskému. V kategórii GT 30 sa v treťom kole najvyššie postavil Oliver Šíra z Interu Bratislava a v štvrtom Šimon Jung z SJ – Sport Malacky. V rámci kategórie F2 prvenstvo získal v obidvoch kolách Peter Žák a v F4 Vladimír Slaný, obaja z Interu Bratislava.

Martina Bábiková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava